Депутатът от “Продължаваме Промяната Венко Сабрутев захапа колегата си от

...
Депутатът от “Продължаваме Промяната Венко Сабрутев захапа колегата си от
Коментари Харесай

Сабрутев захапа Делян Добрев. Има ли лобизъм в парламента?

Депутатът от “Продължаваме Промяната ” Венко Сабрутев захапа сътрудника си от ГЕРБ Делян Добрев и го упрекна в лобизъм.  

В Народно събрание се получи безусловно показно по какъв начин се прави корупцията - през законодателство, прикрито зад грижата за хората, сподели Сабрутев в ефира на Нова тв, запитан за цените на горивата.
-->
“Спомняте си едни хора, говореха за единия лев, който се крадял. Внесоха законопроект за цената горивото, която би трябвало да падне с един лев. И сред 1-во и 2-ро четене се появи магията на корупцията в Народно събрание и златната формула - една формула, в която се появи коефициент 50% - със закон да подсигурява 50% от свръхпечалбите на “Лукойл ” да си останат за тях ”, сподели Сабрутев.

Той изясни, че има разлика в цените на сорта Брент и суровия съветски нефт, който се употребява от “Лукойл ”. Именно с него се прави свръхпечалба, твърди той. “Законопроектът, който вкара господин Добрев, беше сякаш да понижи цената с 1 лева, а в действителност сред 1-во и 2-ро четене в 10 часа вечерта на предходния ден в отчета на законопроекта се появи една формула, която споделя, че 50% от разликата сред двата сорта недопечен нефт ще влезе в страната като отплата, а останалите - ние ги подсигуряваме на “Лукойл ”. Това се назовава лобизъм ”, съобщи депутатът.

Относно компенсацията от 25 ст. на литър гориво, която беше въведена като антикризисна мярка предходната година, и за която Еврокомисията стартира наказателна процедура против България, тъй като при конпенсациите има дискриминация, Сабрутев бе безапелационен - Европейска комисия няма да санкции страната ни.

“ЕК споделя, че България е съумяла да компенсира българските консуматори в този ценови потрес. Сега комисията желае да ревизира дали тази мярка не е ощетила небългарските консуматори. Истината е, че не са ощетени. Подобна инспекция беше ориентирана и към други страни ”, сподели Сабрутев. По думите му обаче към момента няма извънредно решение на Европейска комисия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР