Депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) Явор Божанков обвини Възраждане

...
Депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) Явор Божанков обвини Възраждане
Коментари Харесай

ПП-ДБ видя нов опит за осуетяване на редовен кабинет след сбиването в парламента. БСП се разграничи

Депутатът от " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) Явор Божанков упрекна " Възраждане " в опит за разстройване на съставянето на държавно управление с втория мандат след сбиването в Народното събрание в четвъртък. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разграничи партията си от случилото се.

По-рано денем по време на негова декларация от трибуната на Народното събрание във връзка с " Възраждане " Божанков на партията, като по-късно се стигна и до физически конфликт.

" " Възраждане " се пробват в синхрон с други сили и с непозната логистика да осуети конструиране на постоянно държавно управление в България, в това число като заплашва с физическа разпра, навлизане в Народното събрание и прелом ", сподели Божанков.

На конференцията той изчете края на декларацията, която беше почнал в пленарна зала. " Това не е власт на боен, окупирал държавната власт. Това не е глас на фашисти, говорещи в пленарната зала. Така звучи Путин на български език ", сподели той. По негови думи непознатият интерес е този да няма държавно управление, Путин да не бъде спрян в Украйна и агресорът да пристигна в България.

" Последните дни са налице офанзиви против парламентарната република ", сподели Кирил Петков , съпредседател на „ Продължаваме промяната “, по време на брифинга. " Нека е ясно - България е парламентарна република, европейска страна, демократична страна. Ние ще бъдем поръчител, че без значение от провокациите, тези аспекти на България ще останат. Днес ще работим да има едно демократично, работещо, постоянно държавно управление ".

Депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков , който опита да отбрани Божанков по време на спречкването в четвъртък, сподели, че е усетил ритници и че е бил одран, а в коридорите на Народното събрание депутати от " Възраждане " са го нарекли " мръсна гнида ".

По-рано водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов назова членовете на Политическа партия " срам за човешкия жанр " и заплаши от коридорите, че към този момент постоянно, когато Пейков и Божанков вземат думата в пленарната зала, " ние ще ги смъкваме незабавно ".

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнеля Нинова назова конфликта " най-срамните подиуми в най-новата история на българския парламент " и прикани за наказания. „ Застанаха едни против други джендъри против фашисти “, сподели още Нинова. По нейни думи само Българска социалистическа партия не е част от това и съгласно нея от левицата не се кланят нито на едното, нито на другите посолства.

До спречкването в Народното събрание в четвъртък се стигна, откакто депутатката от " Възраждане " изнесе декларация от трибуната, в която упреква ПП-ДБ в нанационална измяна и закононарушения против републиката. В отговор на това Божанков стартира да изнася своя декларация, в която упрекна " Възраждане " в същото.

" Възраждане " и други партии упрекнаха ПП-ДБ в национално изменничество, откакто в неделя беше публикуван от среща на управлението на партия " Продължаваме промяната ", на която се разисква настоящата политическа обстановка. В този запис се чува и желанието " да вземат " службите за сигурност от контрола на президента Румен Радев и да назначат " наши хора, които са утвърдени от посолствата ". Участниците в срещата споделиха, че имат поради от службите за сигурност и назначение на хора, които се употребяват с доверие на партньорските служби от страните от НАТО.

Това се случва на фона на опити за сформиране на държавно управление с втория мандат на ПП-ДБ в коалиция с ГЕРБ. Записът беше публикуван, откакто двете партии бяха постигнали съглашение за кабинет на ротационен принцип и докара до това ГЕРБ замрази диалозите с ПП-ДБ. Двете партии възобновиха договарянията в сряда.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР