Депутатът от Продължаваме промяната Даниел Лорер е станал обект на

...
Депутатът от Продължаваме промяната Даниел Лорер е станал обект на
Коментари Харесай

ПП осъди нападението срещу Даниел Лорер от русофилска агитка в центъра на София

Депутатът от " Продължаваме промяната " Даниел Лорер е станал обект на улична " разпра " с обиди и гонене в центъра на София, в която са взели участие някои от уредниците на дежурните подписки за референдуми против еврото, против военната помощ за Украйна и други

Запис във Фейсбук демонстрира по какъв начин се стига до интервенция на униформени служители на реда, откакто група от 20-тина мъже и дами блокират Лорер в кафене до Народното събрание.

Участниците в акцията наскърбяват него и хората в заведението му с грозни реплики като " крадлива дявол ", " безродник ", " израелски копелета ", " българоубийци ".

" Арестувайте го за държавна измяна ", крещи един от протестиращите, до момента в който различен се чува да споделя " Ако дойдем на власт, ще ги скъсаме ". В последна сметка служителите на реда съумява да изведат Лорер от засадата и той се връща в постройката на Народното събрание.

Клипът с него е оповестен от Цанка Джумбешлиева, която се показва за член на " Български наставнически централен комитет ", една от организациите " борци " против така наречен джендър идеология.

На записа се вижда и различен от постоянните участници в сходни митинги - Росен Миланов, някогашен служител на реда и някогашен чиновник на ДАНС, който се прочу за първи път с това, че удостовери пред медиите за достоверността на записите от подслушаните диалози на Бойко Борисов и Ваньо Танов ( " Ало, Ваньо " ).

Оттогава той се появява на голям брой митинги и в начинания за несъстояли се референдуми. През ноември 2021 година Миланов се яви като самостоятелен претендент за президент, като завоюва 12 644 гласа (0,47%).

Вижда се и че участва Симеон Славчев, някогашен общински консултант в СОС от " Движение 21 ", който по-късно се отдели и направи партия " МИР ". На последните парламентарни избори през април 2023 година партията му взема 3 894 гласа или 0.15% в цялата страна.

От " Продължаваме промяната " разгласиха декларация, с която осъждат офанзивата против Даниел Лорер.

" В рамките на вчерашния ден /14.03.24 г./ националният представител Даниел Лорер бе заобиколен компактно от група хора, които бяха разпознати от медиите като последователи на Политическа партия „ Възраждане “, и атакуван вербално. След като Лорер напуща кафене наоколо до Народното събрание, той става жертва на хулигански прояви и тирада на омразата на база неговия еврейски генезис ", се споделя в позицията им.

Те дефинират нападението над Лорер като неприемливо и приканват " забърканите в тази хулиганска офанзива да бъдат подведени под отговорност ".

Причината за акцията се оказва митинг против " фашистката хунта ", призован от съдружие на име " Обединение 29 " - група на " родолюбиви национални организации ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР