Депутатът от Продължаваме промяната – Демократична България“ Явор Божанков заяви,

...
Депутатът от Продължаваме промяната – Демократична България“ Явор Божанков заяви,
Коментари Харесай

Божанков към Възраждане: Увиснахте като прани гащи. Костадинов отвърна: Утре сте в затвора

Депутатът от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Явор Божанков съобщи, че „ Възраждане “ са били унизени на изборите и са „ виснали като прани гащи “, откакто са помогнали на ГЕРБ за избора на техния претендент на подуправител на НЗОК предходната седмица.
Божанков взе думата за изявление, когато от парламентарната група на „ Възраждане “ започнаха съзнателно да бавят съвещанието, откакто по тяхно предложение бе признато парламентарното работно време да се удължи до окончателното приемане на точката за промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.
Депутатът от ПП-ДБ упрекна „ Възраждане “, ча предходната седмица издигнатият от ГЕРБ за подуправител на НЗОК проф. Момчил Мавров е бил определен с тяхна помощ и те са били „ използвани като аварийно болшинство “ на ГЕРБ и Движение за права и свободи, предава offnews.
„ След като бяха използвани, увиснаха като прани… да не споделям! Всички видяха какъв брой безсмислено ги използваха! „ Възраждане “ нееднократно под диктовката на другите две групи или не вземат участие в гласоподаване или сред първо и второ четене сменят напълно вота си “, сподели Божанков на фона на бурни възгласи от страна на следовниците на пропутинската партия в Народното събрание.
По време на едно от изявленията си водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов за следващ път изиска оставката на цялото държавно управление. Божанков го репликира като сподели, че настояването му е неуместно, откакто „ Възраждане “ са аварирали на изборите “.
„ Вие бяхте унизени. Трябва да си подадете оставка за това оскърбление “, обърна се Божанков към Костадинов.
В разногласието с „ Възраждане “ по традиция се включи и депутатът от ПП-ДБ Искрен Митев. Той назова Костадинов собствен „ сътрудник “, след което извади лист хартия, на който бил отбелязал какъв брой малко извоювани мандати има „ Възраждане “ на локалните избори в края на октомври.
Костадин Костадинов взе думата за имитация и отговори, че с Митев, а и ПП-ДБ като цяло, „ не са сътрудници “.
„ Защото през днешния ден сте тук, а на следващия ден сте в пандиза! “, закани се той на фона на аплодисменти от парламентарната си група.
Малко след тази замяна на остри реплики депутатите гласоподаваха законопроекта и пленарното съвещание завърши.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР