Депутатът от ПП/ДБ Явор Божанков даде знак, че от коалицията

...
Депутатът от ПП/ДБ Явор Божанков даде знак, че от коалицията
Коментари Харесай

Явор Божанков призна, че в зала ПП/ДБ са угодили на популизма

Депутатът от ПП/ДБ Явор Божанков даде знак, че от обединението ще внесат промени в наредбите и правилниците, тъй че да " изправят " гласуваното към този момент в пленарна зала неразбирателство с наказванията за пияни и дрогирани водачи, които плануват лишаване на автомобила. В пост във фейсбук, не и с публична позиция, Божанков признава за неточности в държанието на ПП/ДБ. " Тук е моментът да отбележа нашата виновност (на ПП/ДБ). Ние носим виновност за пасивното си държание. Като член на комисията за българите в чужбина не съм работил по материята, само че и това не е опрощение. Всъщност - безусловно отговорни сме и ние, че не се противопоставихме на това безумство ", написа Божанков, прехвърляйки виновността на първо място на популизма на Българска социалистическа партия и " Възраждане " - " Популистите дават лесни и бързи решения. Те не работят и водят по-големи беди. Но тази сметка я плащаме ние, не те. " Новите " ограничения " оставят жителите без инструмент за правна отбрана, признава Божанков, а и са причина за корупция.

Според Явор Божанков гласуваното довежда законодателството до " откровена полуда ", която може да унищожи и човешки ориси, а и стопанската система. А по какъв начин са дали своят вот от обединението ПП/ДБ излиза, че е " с цел да угодим на популисти ".

" Нужни са съществени промени с две думи, а никой не обича сложните решения. Особено популисти и крайни про съветски обединения като Възраждане. За страдание и Българска социалистическа партия. "
 Депутатите одобриха по-тежки санкции за пияни и дрогирани водачи
Депутатите одобриха по-тежки санкции за пияни и дрогирани водачи

Това одобриха народните представители с ремонти в Наказателния кодекс

Депутатът дава образец с новите правила, при които, в случай че убиете несъзнателно човек на пътя или аргументите телесна щета на повече от едно лице, може да ви лишават колата, само че в случай че преднамерено прегазите някого, съзнателно и с ясно схващане да го убиете - тогава автомобилът не се планува да се отнеме. А това е извращение с правото.

Също по този начин Божанков разсъждава, че съгласно законодателството сега може в петък да сте в Ротердам и да изпушите една цигара безусловно законно. В понеделник да ви спрат, вие да сте напълно изтрезнял, само че да станете наказан нарушител с иззет автомобил.

Също по този начин е неуместно да се употребяват от полицията проби, които сами отхвърлят и оспорват в съда, тъй като дават потвърдено висок % подправени резултати.

Нужно е да се прави разлика, съгласно Божанков, както е в цивилизованите страни, и да има ясна наредба по кое време човек е " използвал " и по кое време е " под въздействие на ", както и да има горна и долна граница на наличие в кръвта.

Също по този начин Божанков вижда в наредбите за професионалните водачи, които при ПТП с няколко потърпевши би трябвало да заплащат цената на целия камион, линч за професионалните водачи. А това би било наказване за бизнеса, който работи с превоз и машини и постоянно носи по-висок риск. Срещу всичко това механизъм за обжалване и отбрана не е очакван.

Освен това със периодите за излизане на резултатите от кръвните проби, Министерство на вътрешните работи се " трансформира в държавна автокъща, инквизитор или нещо друго. Но не и в орган, който обезпечава предварителна защита за войната по пътищата ".

" Сега е време да намерим решение и да не позволим почтени да заплащат цената поради отговорни, войната по пътищата да продължи и цъкаме с език при следващата жертва на пътя. Защото решения има. И те са пред очите ни. Стига да не ги затваряме пред популизма ", декларира депутатът.

Явор Божанков предлага и какво да се направи:

-Да се преработят подзаконовите нормативни актове, с цел да бъдем сигурни, че когато полеви тест покаже позитивна проба, кръвният ще удостовери резултат на психоактивно вещество, влияещо на качествата на лидера. А не обезболяващо, взето преди 30 дни.

- " нулевата приемливост " от закона да бъде спазена, само че да дефинираме тази нула. Ако не го създадем, ще си продължи да е 0.0000000. Необходимо е разграничаване на психоактивните субстанции и всички други, които сега се търсят без никаква причина.

С промени в наредбата бихме могли да решим:

1) Около 7% подправени положителни проби, поради които има и наказани без действително да имат виновност.

2) В няколкото особени случая (канабис, бензодиазепини и някои други), в които кръвните проби позитивират за приложимост, случила се преди месеци.

3) Да се даде опция по-голям брой лаборатории да правят стандартизирани проби.

Без промени в законодателството не можем да решим:

1) Несъразмерните санкции за непредпазливи и умишлени действие

2) Да дадем правни гаранции за отбрана и обжалване с цел да подсигуряваме върховенството на закона.

3) Да дефинираме стабилно и да разграничим понятията " използвал " и " под въздействие на "

С две думи: с признатите промени България се приближи до източни страни, като Беларус. А не към европейски, като Дания, Холандия и така нататък

Популистите дават лесни и бързи решения. Те не работят и водят по-големи беди. Но тази сметка я плащаме ние, не те.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР