Депутатът от ГЕРБ в 44-ото Народно събрание д-р Емилия Милкова

...
Депутатът от ГЕРБ в 44-ото Народно събрание д-р Емилия Милкова
Коментари Харесай

Депутатът от ГЕРБ Емилия Милкова почина след 4-дневна битка с Covid-19

Депутатът от ГЕРБ в 44-ото Народно заседание доктор Емилия Милкова е умряла след 4-дневна борба с коронавирусната зараза във варненска болница. Новината за кончината й оповестиха от регионалната организация на ГЕРБ в морския град.

Д-р Милкова, която е и дълготраен шеф на Регионалната библиотека " Пенчо Славейков " във Варна, е била настанена в МБАЛ " Св. Анна ", само че макар напъните на лекарите е изгубила борбата за живот.

" Светла й памет! Не е истина! Не може да си отиде от този свят един толкоз ведроусмихнат и положителен човек с най-голямото и обилно сърце! Тя бе прелестна, жизнерадостна, витална и толкоз същинска! Нека Бог и отреди най-светлото кътче от парадайса! Почивай в мир, Еми! Бъди благословена!!! ", написа в профила си във Facebook регионалният шеф на Варна Стоян Пасев.



Д-р Емилия Веселинова Станева-Милкова е родена на 23 февруари 1964 година Завършила е „ Библиотекознание и книгопис ” в София, а по-късно е придобила и магистърска степен във ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий ” – компетентност „ История ”.

Доктор по „ Книгознание, библиотекознание, книгопис ”. Има специализация по Програма „ Информационен мениджмънт и библиотечни науки ” на Държавния департамент на Съединени американски щати през 2002 година

Д-р Милкова е член на Постоянната комисия „ Обществени библиотеки ” към IFLA (Международната федерация на библиотечните асоциации) и създател на голям брой изявления, библиографски указатели и на сборниците: „ С автограф от създателя – мигове история ”, „ Библиотеката в новото хилядолетие ”, „ Жрец и войник на живота ” и други

Удостоена с премията „ Носител на просветата 2016 “ в състезанието на Националното посланичество на студентските препоръки в България.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР