Депутатът от ГЕРБ Тома Биков обяви, че ГЕРБ ще предложи

...
Депутатът от ГЕРБ Тома Биков обяви, че ГЕРБ ще предложи
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага промени в Изборния кодекс, ДБ ги нарече аналогови с ДПС

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков разгласи, че ГЕРБ ще предложи промени в Изборния кодекс, без да посочи какви, само че свързани с машинното и хартиеното гласоподаване. Това той разяснява от трибуната по предлагането на ПГ на " Възраждане " за основаване на Временна комисия за определяне на всички обстоятелства и обстаятелства по отношение на машинното гласоподаване в изборите на 14 ноември 2021г.

" Правили сме внушения, които пораждат подозрения, не ние се съмняваме в процеса и машинното гласоподаване, тъй като на всички въпроси не получихме нито един съответен отговор и досега ", сподели Биков. Той посочи, че ГЕРБ поддържа основаването на комисията, защото може да отдели повече време за разбор на изборите и имат подготвеност да предложат промени в Изборния кодекс. " Ако бяхме получили отговор на въпроса какво дирят от кое място изникват, като се твърдеше, че не са задоволително, само че една такава краткотрайна комисия ще има време да се занимава и да отговори на тези въпроси и в случай че преценим, че няма отговор на този въпрос, ще предложим законодателни решение ", уточни той. Биков напомни и признат за една нощ, който " имал за цел да понижи гласовете на ГЕРБ ".
 ГЕРБ внасят промени в Изборния кодекс – връщат хартията
ГЕРБ внасят промени в Изборния кодекс – връщат хартията

Партията упорства да бъде записано наложително регулиране на контролните разписки

Знаехме недействителните бюлетини, а през днешния ден не знаем какъв брой са хората, които не са отишли да гласоподават. В България доста хора останаха непредставени, не са купени, нито са манипулирани, просто се притесняваха да отидат до машината и те са част от демократичния развой, по тази причина този парламент не е внушителен, тъй като, когато едно Народно заседание не е събрало в едно всички трендове и обучение, то става непредставително и това се усеща на улицата, тук може да ви е комфортно и умерено и мислите, че всички са си го натъманили и ще видите, че има едни хора, които са отказали да гласоподават, разяснява той. Биков бе безапелационен, че ГЕРБ желае да оправи " батака, който са забъркали на Велики четвъртък и който имал за цел да унищожи доверието в изборния развой ".

Отговор Биков получи от Ивайло Мирчев от Демократична България: " Вие сте аналогови, вие и Движение за права и свободи желаете да върнем хартията, с цел да вземете повече гласове . Мирчев счита, че единствен проблем е, тъй като нямало код и това е единственият съставен елемент, който може да бъде одитиран.
 Промените в ИК са скандални и ще провокират безпорядък съгласно представителя на ЦИК
Промените в ИК са скандални и ще провокират безпорядък съгласно представителя на ЦИК

Правени са от партии, захласнати от избран избирателен резултат

Виктория Василева от Има Такъв Народ също се обърна към ГЕРБ, само че поради компанията " Сиела норма ". Съмнявате ли се в Сиела, господин Биков, която бе определена от вашето болшинство за машинното гласоподаване и подписа контракти с ЦИК, които цяла България оправя, попита тя. Доверието в изборната система се срутва с всяка минала година и ГЕРБ има принос в тази история, белким всички проблеми с гласуванията с хартия и драсканията по протоколи, бяха ли в интерес на високото доверие в изборната система, разяснява още Василева.

Биков отговори на Мирчев, че не могат да завоюват изборите, а ГЕРБ могат. Да, ние сме аналогови хора, част от нашето посланичество съставлява аналогови хора и пазиме ползите им. Вие защитавайте цифровите хора, заключи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР