Депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев призова премиера Николай Денков да

...
Депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев призова премиера Николай Денков да
Коментари Харесай

Добрев: Дискриминационни критерии облагодетелстват фондове, близки до ПП

Депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев прикани премиера Николай Денков да се поправят дискриминационните критерии в ПВУ, които облагодетелстват авансово избрани фондове, близки до „ Продължаваме промяната “.


„ Енергийният министър към този момент даде обещание пред нас, че изискванията ще бъдат поправени. Публикуваните критерии са дискриминационни, за авансово избрани 2-3 огромни междуна-родни фонда, близки до Политическа партия, които ще си разпределят 650 млн. лв. “, написа Добрев в соци-алната мрежа.

Той цитира разпоредбите, съгласно които би трябвало да имаш Виза за планиране, издадена преди не по-малко от 2 месеца преди обявата. „ Как ще я имаш с такава дата, в случай че някой не ти е споделил авансово, че ще ти я желае? Тоест такива визи имат единствено компаниите, които са били авансово предизвестени. Другият образец: чистата стойност на активите за предходната година би трябвало да е 60 млн евро. Колко компании дават отговор на това изискване в България? “, попита Доб-рев.

Той прикани премиера да се преработи програмата единствено за дребни компании и за семейства.

„ Да финансира същото, единствено че до 1 МВ и да отпаднат условията за стотици милиони активи, на които могат да отговорят единствено интернационалните фондове. Така вместо 2-3 фонда да получат парите и да изнесат облагите в чужбина, ще могат да вземат участие и да получат па-ри хиляди български компании и семейства. Ако не го извършите, аз персонално се наемам да обявявам имената на въпросните фондове преди да сте им раздали парите. Не ме разби-райте неверно - това не е опасност, а заричане “, съобщи Добрев и добави:

„ Ще Ви подскажа, в случай че не сте в час - единият от фондовете взе участие в писането на плановия фиш по ПВУ и има писмени доказателства за това “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР