Депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев предупреди за проблем в приходната

...
Депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев предупреди за проблем в приходната
Коментари Харесай

Делян Добрев за бюджета: Приходната част не върви, сметката не излиза

Депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев предизвести за проблем в приходната част на бюджета.

Добрев е един от тримата народни представители - дружно с Венко Сабрутев от ПП-ДБ и Йордан Цонев от Движение за права и свободи, внесли план на решение за удължение на периода за внасяне на бюджета за 2024 година

Основната причина е депутатската почивка до началото на ноември и акцията за локални избори, изясни Добрев.

" Моето персонално мнение е, че забавянето се постанова поради това, че не излизат сметките. Приходната част на бюджета за тази година не върви. За да се вмъкнем в 3-те %, ще се съкратят разноски. Същия проблем има финансовото министерство и за идната година. Това е нещо, за което ние предизвестяваме от 3 години ", сподели Делян Добрев, който подлага на критика част от предложенията на финансовия министър Асен Василев, в това число концепцията за така наречен " донос - бонус " - за връщане на отстъпка против касова записка и увеличение на Данък добавена стойност за ресторантьорите.

" Ще чакаме да забележим какво ще ни предложи кабинетът. Те би трябвало да потвърдят с планове, че при нарастване на 20% на Данък добавена стойност приходите няма да останат същите. Доколкото знам, при пониженията приходите се резервираха и даже се усилиха - т.е., по-ниската ставка усилва общия размер на приходите. Ако вдигнем на 20% още веднъж Данък добавена стойност за ресторантьорите, може секторът още веднъж да излезе в сивия бранш ", добави депутатът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР