Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев предлага на парламента да преговаряме

...
Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев предлага на парламента да преговаряме
Коментари Харесай

Сензация от Делян Добрев! Какво продаваме на Украйна

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев предлага на Народното събрание да преговаряме с Украйна за продажбата на оборудването за АЕЦ Белене. Новината заяви самият той, като акцентира, че е подсилен от сътрудници от резлични политически партии, измежду които Демократична България, Движение за права и свободи и Политическа партия. Идеята пристигна час, откакто стана ясно, че в четвъртък в България идва персонално президентът Володимир Зеленски.

-->
Ето какви са претекстовете на Добрев:

" След началото на войната в Украйна и глобите против Русия, планът Белене е дефинитивно жертван. Току-що внесох с сътрудници Решение на Народно събрание да възложим на Министъра на енергетиката да организира договаряния с Украйна за продажбата на оборудването за Белене. Цената е предмет на договаряне, само че не може да бъде по-ниска от тази, която България е платила за въпросното съоръжение - съвсем 1,2 милиарда лв..

Украйна има съвсем изцяло построени два блока, за които им липсва единствено оборудването с дълъг цикъл на произвеждане, което ние имаме. В този смисъл, Украйна е единственият покупател на света за нашето съоръжение, а ние пък за тях сме единственият продавач. Това е win-win обстановка и за двете страни!

Под предлагането се подписаха и сътрудници от Демократична България, Движение за права и свободи и даже Политическа партия ", написа депутатът от ГЕРБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР