Депутатът от ДПС Димитър Аврамов-Митко Галата, ще се откаже сам

...
Депутатът от ДПС Димитър Аврамов-Митко Галата, ще се откаже сам
Коментари Харесай

Митко Галата се прави на мъж, дава си доброволно имунитета и ще бъде съден

Депутатът от Движение за права и свободи Димитър Аврамов-Митко Галата, ще се откаже самичък от имунитета си и още през днешния ден ще внесе своето волеизявление в деловодството на Народното събрание, заяви водачът на партията Мустафа Карадайъ в коридорите на Народното събрание.
Лидерът на придвижването уточни, че повода да не го е направил до момента е поради " общата позиция на останалите партии в Народното събрание ".
Имунитетът на Аврамов беше пожелан от към този момент някогашния основния прокурор Иван Гешев в средата на юни, с цел да бъде продължено наказателното гонене против него по обвиняване в търговия с въздействие. Делото против Аврамов се водеше от закритата към този момент спецпрокуратура, която през април 2019 година внесе обвинителен акт в спецсъда. След закриването на спецсъда разглеждането на наказателното произвеждане е траяло в Софийския градски съд.
Аврамов беше задържан през юли 2012 година, когато бе народен представител от ГЕРБ. След арестите бе снет имунитетът му, с цел да бъде разследван. През 2016 година Софийският градски съд оправда Аврамов, само че година по-късно Софийският апелативен съд анулира оправдателната присъда и върна делото на първата инстанция заради основни нарушавания. От 2017 година Аврамов непроменяемо влиза в Народното събрание с листата на Движение за права и свободи и всякога се е отказвал от имунитета си.
Този път неговият имунитет трябваше да бъде прегледан от краткотрайната комисия, която беше основана, с цел да реши дали има съображение по искане на прокуратурата да се лишават имунитетите и на Бойко Борисов, Даниел Александров (ГЕРБ) и Кирил Петков ( " Продължаваме промяната - Демократична България " ). Нейното първо съвещание се провали заради липса на кворум, само че през това време и Кирил Петков, и Бойко Борисов сами се отхвърлиха от имунитетите си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР