Депутатът от ДПС Делян Пеевски постави ултиматум на Лукойл“ да

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски постави ултиматум на Лукойл“ да
Коментари Харесай

Пеевски постави ултиматум на „Лукойл“: Или плащате до края на месеца, или няма дерогация

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски сложи ултиматум на „ Лукойл “ да заплати отговорностите си към страната до края на месеца.

В противоположен случай, незабавно щом стартира работа Народното събрание след локалните избори, ще бъде импортирано искане за преустановяване на дерогацията.

Това излиза наяве от позиция, публикувана от пресцентъра на Движение за права и свободи. Отговорът идва вследствие на позицията, която от сдружението разпространиха във вторник за това, че са платили всичките си отговорности към страната.

С изненада се осведомих от публикуваната от “Лукойл Нефтохим Бургас ” позиция, че не дължат никакви налози на България. Съвсем друго ни беше казано, на мен и господин Борисов на срещата от българския министър председател в понеделник. Че “Лукойл ” са се обадили миналата вечер, разговаряли са с началника на кабинета на премиера и са уверили българското държавно управление, че ще си внесат 500 млн лева налози до края на седмицата. От последвалите им пояснения обаче се схваща, че нищо от това няма да се случи. „ Лукойл “ очевидно не си дават сметка, че са българска компания, която работи по българските закони и нейната централа е в България, декларира депутатът от Движение за права и свободи.

Той декларира, че позицията на партията му е, че в случай че не бъде изпълнено обещанието на „ Лукойл “ – да си платят отговорностите до края на месеца, ще бъде импортирано искане за преустановяване на дерогацията.

Ако не бъде изпълнено, това, което “Лукойл “са дали обещание на представители на българската страна, а точно, че ще си платят налозите до края на месеца и откакто в петък бъде признат закона за енергетиката и бъде преодоляно ветото на президента, да стартират да заплащат и 73 ст на литър от своята свръхпечалба, които да бъдат върнати назад на хората, с цел да се понижи цената на горивата, незабавно откакто стартира работа Народно събрание след втори тур на локалните избори, ще внесем предложение за лишаване на дерогацията на “Лукойл ”, показва Пеевски.

Той разяснява, че смисълът на поисканата дерогацията за “Лукойл ” е бил българските жители и бизнес да имат по-евтини горива, „ а не с тези милиарди свръхпечалба да бъде финансирана войната в Украйна “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР