Депутатът от Демократична България Мартин Димитров отправи въпрос към президента

...
Депутатът от Демократична България Мартин Димитров отправи въпрос към президента
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Трябваше да направим кабинет, защото правителствата на Радев ни тласкаха към фалит

Депутатът от " Демократична България " Мартин Димитров насочи въпрос към президента Румен Радев. Поводът бе днешната тематика с обсъжданото искане за преустановяване на концесията на пристанището в Росенец. От ПП-ДБ оповестиха, че тази концесия е била удължена с 24 години от служебния кабинет на президента. Той от своя страна се отбрани, че концесията е дадена на " Лукойл " от държавното управление на Бойко Борисов през 2011 година и действително Гълъб Донев не го е удължавал.

" Имам въпрос към президента? Какъв е ползата на страната? Тия пристанища да бъдат под държавен надзор, тъй че доста да се внимава какво се внася, кой го внася, по кое време го внася, платени ли са двсички налози и мита. Това ли ни е държавният интерес? Ако това е държавния ни интерес, за какво той прави нещо друго?

Има европейски правилник, съгласно който сходни концесии би трябвало да се прекратят. Той е за целия Европейски съюз. Румен Радев вместо да съблюдава общо предписание, което е за целия Европейски Съюз, търси способи то да бъде заобиколено. Той споделя " няма да го съблюдавам " и търси малки врати по какъв начин да не го съблюдава. Това ли е държавният интерес? ", попита Димитров в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

" Не ме вълнува реакцията на Лукойл. Ако всичко се изпипа както би трябвало, това е европейски правилник, който в случай че се извърши и всичко е вярно измислено, не виждам опция за проблеми ", добави депутатът.

Запитан за оказваната поддръжка от страна на Движение за права и свободи към държавното управление, той отговори: " За мен е значимо да има постоянен кабинет, тъй като служебните на Румен Радев тласкаха България към ръба на пропастта. Бяхме покрай тази бездна. Те щяха най-после да доведат в действителност до тежко финансово положение. Те самите приказват за тежко финансово положение, без да споделят, че те бутат България към тежка финансова рецесия. За мен е значимо, че има постоянно държавно управление и колкото повече неща свършим, толкоз по-добре. Сега незабавната задача е този месец да приемем бюджета. По това работим всеки ден. Каквото сме твърдяли за Движение за права и свободи и за Пеевски, ние продължаваме да го твърдим. Съдебната промяна, която предлагаме, тя значи - на всекиму своето. Всеки ще си носи отговорността. Ние имахме два избора - или оставяме Румен Радев и той бута страната към банкрут, или вършим това постоянно държавно управление. Движение за права и свободи гласоподават дружно с нас когато си решат ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР