Депутатът от БСП Крум Зарков обясни във фейсбук как е

...
Депутатът от БСП Крум Зарков обясни във фейсбук как е
Коментари Харесай

Зарков отговори на обвиненията за апартамент на занижени цени

Депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков изясни във фейсбук по какъв начин е придобил и на каква цена своя апартамент. ”Ще изплащаме този заем още 20 години, така че апартаментът ще е изцяло наш към 2039 година ”, написа той.
Днес в полезрението на държавното обвиняване, след медийни изявления, попадна и депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков. Според материалите Зарков е платил за жилище занижена цена от 1107 евро на квадрат.

Ето какво написа Зарков по този мотив:

" Вярвам, че когато те питат би трябвало просто да отговориш. Още повече, когато няма какво да криеш. Та питат ме през целия ден за единственото недвижимо имущество, което владея. Отговарям:

Апартамента съм придобил през 2015г., година преди да вляза в политиката с избора си за член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия.

В този апартамент пребивавам със фамилията си. Друг нямам.

Закупен е за 155 000 евро, а е открит през публикация в интернет. В нотариалния акт е записана тъкмо сумата, за която съм се споразумял с предходния притежател. Нито стотинка повече или по-малко. Цената излиза малко повече от 1100 евро на квадрат, каквито са пазарните цени към оня миг и подхождат на много окаяното положение на постройката.

Парите са всичките мои и на брачната половинка ми спестявания, плюс спестяванията на нейните и моите родители. Освен тях взехме ипотечен заем на стойност 65 000 евро. Ще изплащаме този заем още 20 години, така че апартаментът ще е изцяло наш към 2039г.

Имам и една кола. Купена също преди 2016г. На 8-9 години е към този момент.

Нямам сметки за обявление, тъй като по закон на обявление подлежат единствено тези над 10 000лв. Всичките си сметки да счете дружно, не мога да ги докарам до толкоз.

Нямам проблем да се вдигне банковата ми загадка, защото по нея има единствено придвижване на заплати. Доходи, отвън трудовите, на практика не съм имал.

Това са моите отговори. "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР