Депутатът Борислав Гуцанов от БСП за България“ е реанимиран от

...
Депутатът Борислав Гуцанов от БСП за България“ е реанимиран от
Коментари Харесай

Иван Портних: Гуцанов да попита Станишев кой е виновен за тръбата във Варненското езеро!

Депутатът Борислав Гуцанов от „ Българска социалистическа партия за България “ е реанимиран от „ смяната “ като политически фактор във Варна. Това съобщи кметът на община Варна Иван Портних и прикани националният представител да попита някогашния министър-председател Сергей Станишев кой е отговорен за тръбата във Варненското езеро.

„ Само да кажа, че нито съм одобрявал стратегия, нито съм осигурявал финансиране, нито съм избирал реализатор, нито съм избирал контрол, нито съм строил, нито съм разплащал, нито съм приемал, нито съм вкарвал в употреба, нито съм разплащал въпросната тръба. По простата причина, че тогава не съм се занимавал с политика. Смятам, че това е ясно за всички “, съобщи и добави: „ Тъй като си приказваме за Гуцанов, дано попита своя шеф Станишев всичките тези въпроси за тръбата. “

Иван Портних напомни, че въпросната тръба е положена по времето на Сергей Станишев и тройната коалиция и че точно тогава са определени реализатори и надзорници.

„ Проектът е утвърден тогава. Кой реализатор не е положил тръбата под дъното? Точно това е повода. Надявам се, че той ще зададе въпросите на хората, които са дирижирали този развой “, сподели още той.

Кметът повдигна и въпроса за азотния тор от кораба „ Вера Су “: „ Понеже си приказваме за екология, дано регионалният шеф показа какво е бъдещето на азотния тор от кораба „ Вера Су “, който провлякоха през езерото. Някой разбра ли какво се случи с този тор? Чия благосъстоятелност е? Къде е? Какво ще се случи с него? Как ще се унищожи и по кое време? Кой ще понесе отговорност за тази екокатастрофа? “

Иван Портних показа и че не е ходил на разпит, а че е получил документите, които е трябвало да му се връчат.

Снимка и видео Борис Проданов

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР