Депресията понякога се нарича чумата на 21-ви век. Изследванията показват,

...
Депресията понякога се нарича чумата на 21-ви век. Изследванията показват,
Коментари Харесай

8 признака, че страдате от депресия, без дори да го осъзнавате

Депресията от време на време се назовава " чумата на 21-ви век ". Изследванията демонстрират, че това е в действителност здравно положение, което може да се третира като всяка друга болест. Първата стъпка, с цел да се отървете от казуса, обаче, е да разберете, че вашето положение е в действителност меланхолия, а не нещо друго. Има някои признаци, които би трябвало да знаете, с цел да можете да определите, че страдате от меланхолия.

1. Чувствате се изтощени

Липсата на сила продължава с дни и седмици, макар че всекидневието ви съвсем не се е трансформирало? Чувствате се изтощени, даже когато се разсъните? Вероятно става дума за меланхолия.

2. Чувствате се безполезни и нямате предпочитание за живот

Може да започнете да вярвате, че сте безполезни. Самоубийствени мисли могат да се появят и вие може да нямате боязън от гибелта, защото не виждате никакъв смисъл в живота.

3. Имате проблеми с концентрацията и/или паметта

Започвате да забравяте значимите неща и не можете елементарно да си спомните име или телефонен номер. Слушането на някого или четенето на книга се трансформира в предизвикателство, защото не можете да се концентрирайте върху това, което се случва.

4. Появяват се проблеми със съня

Това може да е или бодърствуване, или да спите повече часове. Дори след дълга нощ в леглото към момента се нуждаете от сън. Нямате сила и се чувствате по този начин, като че ли можете да прекарате целия ден в леглото.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР