Депресията е сериозно, но често разбирано погрешно психично разстройство, което

...
Депресията е сериозно, но често разбирано погрешно психично разстройство, което
Коментари Харесай

10 симптома на депресията

Депресията е съществено, само че постоянно разбирано неправилно психологично разстройство, което може да се лекува както с медикаменти, по този начин и с психотерапия. Понякога можете да допускате, че вие или ваш непосредствен страдате от клинична меланхолия, само че да не сте изцяло наясно какво я отличава от елементарните мрачни интервали в живота. 

Всички от време на време се усещаме тъжни, самотни, безнадеждни. Това е обикновено, изключително когато човек е претърпял загуба, в огромен или дребен житейски мащаб. Това не е меланхолия. Депресията може да се появи и напълно без причина. Както си живее живота, човек може да изпадне в черна дупка. Нищо не е от голяма важност. Черната дупка пораства с всеки минал ден и нищо не може да я спре.

Не всеки, който страда от меланхолия, претърпява всеки от изброените по-долу признаци. Тежестта им също варира.

10 признака на клиничната меланхолия

- Продължително тъжно, обезпокоително или " празно " въодушевление

- Усещане за безизходност или скептицизъм

- Чувство за виновност, безполезност или беззащитност

- Загуба на интерес или наслаждение от обичани занимания и действия, в това число секс

- Намалена сила, умора или чувство за изцяло „ закъснение “

- Трудно концентриране, помняне или взимане на решения

- Безсъние, пробуждане рано заран или несъразмерна унесеност

- Липса на вкус и намаляване или редовно преяждане и пълнеене

- Мисли за гибел или действителни опити за самоубийство

- Безпокойство или нервност

Някои хора получават и физически признаци, като главоболие, храносмилателни разстройства и хронична болежка, които мъчно се повлияват от стандартното лекуване. 

За да се диагностицира депресивно разстройство това потиснато въодушевление и загуба на интерес към всекидневните действия би трябвало да продължава две седмици или повече и да съставлява смяна по отношение на нормалното въодушевление на съответния човек. 

Клиничната меланхолия въздейства върху всеки аспект от живота на индивида. Тя не изчезва сама и човек не е отговорен за нея. Депресията се усеща като безнадеждна и безкрайна болежка, без късмет за облекчение. Много хора в положение на меланхолия протягат ръка към алкохола, който краткотрайно облекчава признаците, само че утежнява положението в дълготраен проект.

Лечението оказва помощ за облекчение на депресивните признаци и оказва помощ да се постави завършек на депресивния епизод доста по-бързо, в сравнение с в случай че не се лекува.

Източник: PsychCentral

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР