Депо за укриване и подпомагане на нелегално преминали у нас

...
Депо за укриване и подпомагане на нелегално преминали у нас
Коментари Харесай

Разкриха депо за мигранти в животновъдна ферма край Карнобат, арестуваха двама българи

Депо за укриване и подкрепяне на незаконно минали у нас мигранти разкриха криминалисти от Бургас.

Депото се намира в сграда към настоящо животновъдно стопанство край карнобатското с. Сърнево. По време на полицейската акция са открити шестима мигранти, които изчаквали да бъдат отведени до точка наоколо до автомагистрала " Тракия ", откъдето да бъдат извозени до София. Това оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

Депото е работило от към месец и е обслужвано от двама български жители - единият от с. Сърнево, а вторият от близкото с. Черково. Те посрещали мигрантите, идващи пешком по авансово заложена локация, давали им заслон, храна и ги подпомагали с облекла.

Двамата българи са арестувани в началото за 24 часа, а след това - с прокурорско разпореждане за период до 72 часа, като им е повдигнато обвиняване.

Други 27 лица са арестувани вследствие на извършената в Бургаския район профилирана полицейска интервенция по противопоставяне на стандартната престъпност, миграционния напън и предварителната защита на закононарушенията, свързани с политическите права на жителите.

Акцията стартира в четвъртък. Образувани са 12 бързи и пет досъдебни производства. Задържани са лица за владеене на опиати. В друго лице са открити бележници с персонални данни на хора, получавали заеми и артикули на версия.

Проверени са 877 моторни транспортни средства и 1314 лица, от тях са открити 16, оповестени за търсене. Извършени са инспекции и на над 10 адреса и 192 търговски обекти, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други

В инспекциите се включиха чиновници на " Охранителна полиция ", " Пътна полиция ", " Икономическа и престъпна ", както и екипи на бургаската жандармерия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР