Денят обещава да е хубав, щом започва с аромат на

...
Денят обещава да е хубав, щом започва с аромат на
Коментари Харесай

Баница с ябълки, орехи, канела и локум

Денят дава обещание да е прекрасен, щом стартира с мирис на ябълки, орехи и канела

Необходими Продукти

● кори за баница - 400 грама
● ябълки - 700 г
● локум - 1 кутия /розов, български/
● кристална захар - 1 ч.ч
● канела - 3 ч.л
● орехи - 1/2 ч.ч
● масло - 20 г
● олио - за намазване на корите
● пудра захар - за поръсване

Начин на подготвяне

Белим ябълките от кората, почистваме ги от семки и дръжки. С едрото ренде ги настъргваме в купа. Почистваме орехите и ги смиламе с машинка за ядки. Нарязваме локума на дребни късчета. Изцеждаме ябълките, само че не прекомерно, които сме настъргали.

Разстиламе корите за баницата, която ще вършим. Намазваме с малко олио една кора и от горната страна слагаме друга. Нанасяме в необятния край част от ябълките, следва локума, орехите и захарта по дължина. Накрая слагаме канела. Навиваме на руло.

Широката част по дължина, в която слагаме по настрана от всички смеси, е с широчина 4 см. След като навием първото руло, повтаряме процедурата със останалите кори. Слагаме хартия за печене в тава от фурната.

Нарязваме ги на части всичките рула, почти 5 бр. дребни части от руло. Нареждаме компактно едно до друго частите по дължина, като обвързвано руло.

Нарязваме маслото на доста дребни парченца и ги разпределяме върху баницата. Печем в загрята на 170 гр. фурна. След като се изпекат, още топли ги слагаме в паница и поръсваме с пудра захар с цедилка.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР