Денят на Свети Валентин винаги е повод да се говори

...
Денят на Свети Валентин винаги е повод да се говори
Коментари Харесай

Бурните любови на БГ звездите: Илиана Раева метнала дрехите на Наско Сираков от 17-и етаж, Радина редовно яла бой от Деян Донков и още...

Денят на Свети Валентин постоянно е мотив да се приказва за великите любови. Фокусът е все е в романтиката и силата на възприятията. Само че любовта не е единствено благополучие и естетика. Може да е конфликт на характери, при който да хвърчат гневни думи, заричания или пък облекла и мебелировка през балкона. Докато не се стигне до раздор или пък усмиряване на желанието за превъзходство в разногласието, примирение в името на любовта, прозрението за значимостта й пред дребните разпри и най-много проглеждане, че идеалната ти визия за нея е точно половинката ти. Разказваме за такива любови на известни хора.

Илиана Раева метнала облеклата на Наско Сираков от 17-и етаж
Спортните митове са към този момент 38 години дружно след всевъзможни трудности

Легендарна е любовта на Илиана Раева и Наско Сираков, както със силата и издръжливостта си, по този начин и с грандиозните си кавги, белязали началото й. Това е и обич за образец, тъй като продължава към този момент 38 години. Бракът на Илиана и Наско несъмнено е измежду най-стабилните, макар че е изправяна пред безчет тествания.

„ Една обич, която мина през всичко. Абсолютно през всичко, каквото може да мине една обич. Много тествания, драми, тежки моменти. Страшно мощна обич, доста мощна полова връзка ”, споделяла е шефката на федерацията по художествена гимнастика.

Когато тази обич я връхлита, Илиана е в разгара на спортната си кариера като гимнастичка. Наско пък е измежду най-известните ни футболисти и таман започва звездния си състезателен път като част от националния тим. Той вижда грациозната Илиана на съревнование и мигновено я харесва. Заради натоварените им стратегии, минават два-три месеца, до момента в който я предложения на среща. Когато съумява да стигне до такава, той я взима с жигулата си от вкъщи й в столичния квартал „ Зона Б-5 ” и води на ресторант. Още тогава Наско Сираков бил уверен, че тя е дамата на живота му и решил да й го показа. „ Вие ще ми станете жена! ”, декларирал й Наско, ползвайки уважителната форма „ вие ”, както било признато по това време даже на сантиментални срещи. „ Моля? ”, възкликнала Илиана, а след това допълнила: „ Еми хубаво, ще забележим ”.

Двамата подписват брак скоро след първите любовни искри, само че не последва напълно безметежно благополучие. В първите 4-5 години сантименталните моменти се редуват с прояви на ревнивост, при които се случвало Илиана да мята цели куфари с облекла на Наско от 17-тия етаж, а един път хвърлила любеница, която се разрушила като бомба. Мъжът й пък един път влезнал с щурм в личния си дом. Според слуховете Илиана май отказала да му отключи. „ И двамата бяхме два остри камъка ”, коментирал е Наско с усмивка този интервал.

Жена му пък е признавала, че тогава била „ прекомерно ревностна и горделива ”. Само че би трябвало да се означи, че младата Илиана имала необикновени разбирания за взаимни отстъпки с гордостта си, които по-късно въпреки всичко решила да направи. „ Ако това, че започнах да поднасям обяда, е изкривяване на горделивост?! Научих се да сготвям, а не да му поднасям пилетата с перушинките в супата, да му върша кафе, в което да не плуват цели зърна... ”, разказвала е Илиана през смях. В светските среди се споделя и друга преживелица от зората на брака й. Илиана и Наско седнали да хапнат у дома. Той я помолил да му подаде чинията с кюфтетата, а тя му отвърнала, че самичък ще си я вземе. „ Как по този начин, бе, жена? Дай кюфтетата! ”, изумен възкликнал Наско. Илиана не отстъпвала. Причината – било й унизително.

Труден интервал е и заминаването на Илиана и Наско с двете им дъщери за Испания, поради кариерата на футболиста. Но точно там връзката съпрузите се закрепила, преоткрили се. „ Тя е доста почтена, нежна като физика, само че цялостен живот съм имал необикновен тил в нейно лице. Подкрепяла ме е, защитавала ме е, повече, в сравнение с себе си. Знам, че прибирайки се у дома, мога да се облегна на едно нежно, само че крепко рамо. Тя е индивидът, на който най-вече имам вяра, на който се допирам, и на който мога да споделя безусловно всичко ”, казвал е Наско за Илиана. Тя пък е изтъквала, че е „ мощен мъж ”, постоянно я е подкрепял, и в това време „ съществено я приземил от нейното хвърчене в розови облаци ”.На 11 декември Илияна и Наско честваха 38 години брак. 

Теодора Духовникова през ден си събирала багажа

Бесни кавги е имало и в брака на Теодора и Стефан Духовникови. В предишното, тъй като през днешния ден двойката се радва най-вече на любов и естетика. На млади години обаче разправиите им били зрелищни. Подхващали ги, където ги свари – дали са у дома или са на открито в компания.

Запознали се преди близо 20 години на плажа на къмпинг „ Градина ”. Стефан бил с другари, само че вниманието му незабавно се насочило в друга посока, когато секси дама единствено по монокини се появила и почнала да играе волейбол с другарка. Тази другарка се оказала позната на Стефан. И несъмнено, още на плажа той бил показан на красивото момиче по монокини – Теодора. Вечерта Стефан и Теодора били в обща компания, само че не можели да спрат да се гледат. Изведнъж тя го хванала за ръка и в идващите часове си говорели единствено двамата на плажа. Теодора е споделяла за този миг, че просто го усетила в слънчевия сплит, чисто интуитивно, женско, като че целият й свят се взривил. Любовта им била от пръв взор и оттогава са все дружно.

Що се отнася до бурните кавги, през днешния ден съпрузите си ги напомнят през смях, както и това, какъв брой постоянно в гнева си Теодора си събирала багажа. Преди време се случвало през месец, след това разредила с по веднъж в годината. „ Веднъж тресна вратата, само че след това отвори и сподели: „ И по-малко багаж вземи. Защото след това кой го разтоварва наопаки?! ”, описа Теодора наскоро в предаването „ Търси се ” по Би Ти Ви. Стефан пък си спомни по какъв начин при едно от последните им скарвания тя оповестила, че дори знаела в коя квартира ще се изнесе. Разбира се, не отишла. В съпоставянето на причини по дадена тематика постоянно извисявали гласове. Така че не инцидентно един път съседка пратила смс на Стефан: „ Имате ли потребност от помощ? ”. Дъщерите им не се впечатлявали от разногласията на родителите си на висок звук. Даже един път Ема, която е на 12 години, декларирала строго: „ Може ли малко по-тихо?! Някои на следващия ден са на учебно заведение! ”. И тя и кака й Бояна, която е на 17, са взели най-хубавите черти на родителите си.

Теодора и Стефан са прочувствени и бързо палят , също така са и построени персони. Така са обяснявали бурните си кавги. Важното е, че и бързо им минавало. На сутринта целият яд изчезвал. Освен това в никакъв случай не се карали, когато някой от двамата минава през рецесия. Тогава другият е на 1000 % зад него. Взаимно са си опора. „ Тя е моята сродна душа, половинката ми! ”, казвал е Стефан за жена си. „ Любовта на живота ми ”, споделяла е Теодора за мъжа си. Днес разногласията им са необичайност. Живеят в любов и естетика.

Радина Кърджилова постоянно яла пердах от Деян Донков
Любовта на актьорите Радина Кърджилова и Деян Донков, които имат двама сина Христо и Йоан, минава през много тествания. Слуховете и медийните изявления за чести кавги и разправии съпътстват двойката от началото на връзката й. Публична загадка е, че в първите години на връзките им Радина постоянно яла пердах от половинката си с избухлив манталитет.

Съвсем действителна визия за мощната им обич, както и за разногласията им, добиха и феновете на несъществуващата през днешния ден ТВ7 през 2013 година, когато Деян и Радина участваха в риалитито „ Къртицата ”. Честите кавги посред им, както и ревността на Деян, се разясниха обстойно и нашироко и в шоуто, и отвън него. Поводите за разногласията им не рядко са безобидни и на пръв взор маловажни. Може пък, когато човек е мощно влюбен, да не го приема тъкмо по този начин. Пример за подобен мотив имаше, когато крава бе вкарана в шоуто и различен състезател я назова Жулиета. Той надали е влагал смисъл, ориентиран към актрисата Радина. Съмнението на Деян обаче бе обсъждано дълго. И от самата Радина в компанията на други дами в шоуто, измежду които и близката й другарка – певицата Рут Колева. Бурна връзка - като такава се разясняваше тогава тази на Радина и Деян. И въпреки всичко постоянно на напред във времето е изпъквала силата на възприятията им.

Деян видял за първи път Радина на изпита й в НАТФИЗ. Впечатлението му било за хубаво и надарено момиче. На премиерата на кино лентата „ Тилт ” я „ усетил като жена ”, както е споделял, и я харесал. „ Забелязах по какъв начин се движи в пространството и какъв брой е красива, одухотворена. Много разчувствана, и това беше симпатично ”, казвал е Деян. Излизали няколко пъти, само че Радина не била напълно отворена за нова обич. Не се доверявала елементарно, а и таман била излязла от 8-месечна връзка, с която се опитвала да не помни 8-годишна обич, както е казвала. Деян също таман бил загърбил сложна връзка. Чувствата им надвили. В началото на връзката им мощната любов върви с кавги, само че бързо им минавало.

След присъединяване им в „ Къртицата ” се появиха и подозрение за принуждение, само че двамата постоянно са отричали такова. Освен че са измежду най-страстните и бурни двойки у нас, през днешния ден Радина и Деян са и измежду най-стабилните. „ Моят блян е моята жена Радина. Тя е красива, интелигентна, елегантна, доста сензитивна, доста обичаща. За мен е изключителна ”, споделял е Деян Донков.

Стоянка Мутафова воювала и с мъжа си, и с майка му

Леонид Грубешлиев отмъква великата комедиантка от проф. Роберт Роснер, за който е омъжена в Прага

„ Стоянке, чух, че си курва. Вярно ли е? ” Това попитала поетесата и писателка Мария Грубешлиева снаха си Стоянка Мутафова при една от първите им срещи. „ Мери, и аз за теб съм чувала същото, но знам, че не си ”, не останах длъжна аз ” – споделя огромната актриса в автобиографичната си книга „ Една хала на 90 ”, готова от Юрий Дачев.

Дрязги и със брачна половинка, и с майка му бележат живота на Стояна Мутафова с втория й мъж – журналистът Леонид Грубешлиев, татко на щерка й Мария, която назовават Муки.

Стояна среща Леонид в Прага, където отпътувала да учи, водена от друга обич – тази към проф. Роберт Роснер, който й преподавал техника на говора. Когато проф. Роснер бил заставен да напусне България, актрисата преодоляла много бюрократични спънки, с цел да отиде при него. Тя била призната в Театралната академия в Прага. Скоро честите пътувания на Роснер и носталгията към България предиздвикали Стояна да търси българска среда. Запознала се с Леонид – най-културният българин в Прага. Роснер бързо усетил, че има различен и й предложил брак.

„ Сватбата с Роснер беше идно събитие, само че аз бях дала единодушието си на Леонид. А той нямаше желание да се отхвърля от мен. И се стартира една... ”, споделя актрисата в книгата си. Опитала да изясни на Леонид, че не може да остави преподавателя, само че той не желал да чуе. Оженила се за Роберт, само че обстановката още повече се заплела. В Прага пристигнала майката на Леонид – Мария Грубешлиева, която Стояна разказва като „ властна и сърцата жена ”. Макар че и по-късно да имало дрязги посред им, бъдещата свекърва я харесвала и държала да й стане снаха. Даже я представяла като такава пред другари, без да се смущава, че Стояна още е „ пани Роснерова ”.

„ Стигнах до трагикомичното състояние да не мога нито без единия, нито без другия. Отида при Леонид, след няколко дни усетя неналичието на Роберт. Събера се с Роснер, мине-не мине, започвам да мисля за Леонид ”, споделяше великата комедиантка. Една вечер, в спектакъл „ Алхамбра ”, където Стояна играела, пристигнали Роберт и Леонид. В гримьорната всеки я дърпал към себе си, а Стояна повтаряла: „ Не знам, оставете ме, не мога! Който ме издърпа, негова съм! ”. Никой не съумял.

Мутафова се развела с Роснер единствено след година брак. Той предложил, виждайки, че тя се изтезава. Актрисата посрещнала този край със смесени усеща. Леонид Грубешлиев забелязал и резултатът бил гневен скандал в хотелската стая, в която се събрали с бъдещите си кумове. В книгата си Стояна споделя, че той излял гнева си с удари: „ Изпълзях от хотел „ Аметист ”  на четири крайници. Дъх не можех да си поема. Към болката от ударите се прибави и унижението ”. От управата на хотела й споделили, че свадите при тях са неприемливи. „ Ние ще се женим ”, отвърнала тя, мислейки, че я гонят за нелегално общуване. Стояна трансформирала решението си за бракоразвод и с Роснер се уговорили за още един брак. Само че Леонид я причакал след лекции и „ съвсем принудително ” я завлякъл в квартирата си. Оженили се в българското посолство.

Малко по-късно Стоянка Мутафова, дружно с други студенти, била задържана след донос на техен сътрудник. Акцията била дирижирана от София, чехите изпълнявали. Натоварили ги във вагон с прозорци, които не се отваряли. Леонид тръгнал със Стояна. Мария Грубешлиева побесняла, като научила по какъв начин са се отнесли със снахичката й, и стигнала чак до среща с тогавашния министър-председател Вълко Червенков.

Бракът на Стоянка Мутафова и Леонид Грубешлиев е изпълнен със кавги, само че напълно не симпатични, а свирепи, от време на време страшни. Причината е ревността на брачна половинка. Имало и по-леки свади, при които чупели наред. При един подобен скандал отпътувал цялостен сервиз от майсенски порцелан. „ Хряс! – аз една паница. Хряс! – той другата. Здрава не остана. Веднъж преди години, не знам какво ме беше прихванало, изхвърлих цялата трапезария през терасата. Беше като в италиански неореалистичен филм. Цялата махала се събра да гледа по какъв начин перкам мебелите ”, написа Стояна в книгата си.

Освен със брачна половинка, актрисата водела борби и на различен фронт – със свекърва си. Даже не желала да кръщава щерка си на нея, само че Леонид я придумал. И след развода, борбите със свекървата траяли – към този момент поради внучето. Свекърът Людмил Стоянов бил настрана от всичко това. Разбирал се със снахата.

Вторият брак на Стоянка е белязан от кавги и обиди, както и от случай. Леонид Грубешливе скача от трамвай, само че пада и губи крайници си. Двамата се развеждат, когато щерка им е на 3 години. В арт средите се приказва, че и с развода не настъпило помиряване. Щерката на Мутафова не го уважава като собствен татко и даже не отиде на погребението му, когато той се спомина преди години.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР