Денят 27 януари ежегодно ще се отбелязва като Международен ден

...
Денят 27 януари ежегодно ще се отбелязва като Международен ден
Коментари Харесай

Отбелязваме Международния ден в памет на жертвите на Холокоста

Денят 27 януари годишно ще се отбелязва като Международен ден на паметта на жертвите наХолокоста, откакто на 1 ноември 2005 година Генералната Асамблея на Организацията на Обединените Нации приема датата 27 януари срезолюция 60/7.

След приемането на тази резолюция, Генералният секретар на Организацията на Обединените Нации назова тази особена дата „ значимо увещание за имащите всеобщо значение уроци за Холокоста - тази невиждана демонстрация на злото, която не трябва просто да се остави в предишното и да премине в забвение ".

Чудовищните последици от Втората международна война са послужили като подтик за основаването на Организацията на Обединените Нации. Най-важна част на мандата на Организацията, закрепена в нейния Устав, се явява отбраната на правата на всички хора без разлика във връзка с раса, пол, език или вяра.

Свещен дълг на „ Организацията на Обединените Нации е да изкорени ненавистта и нетърпимостта. Ако Организацията на Обединените Нации не води непримирима битка срещу антисемитизма и другите форми на расизъм, тя ще бъде недостойна пред своята история и ще сложи под опасност своето бъдеще ".

Денят 27 януари е бил определен за Международен ден на паметта за жертвите от Холокоста, тъй като на този ден през 1945 година Съветската войска освободила най-крупниянацистки лагер на смърттаОсвиенцим-Биркенаув Освиенцим (Полша).

Този ден към този момент се отбелязва от редица страни, отдавайки дан на паметта на жертвите на Холокоста.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР