Денков отговори на Пеевски: Да излезе със снегорин и лопата

...
Денков отговори на Пеевски: Да излезе със снегорин и лопата
Коментари Харесай

Премиерът искал време: Над 1000 населени места са без ток

Денков отговори на Пеевски: Да излезе със снегорин и лопата да почисти снега
В над 1000 обитаеми места към момента няма подаване на ток, разгласи министър председателят акад. Николай Денков на брифинг в Министерския съвет след изключителното съвещание. По думите му това е нещо, което може да се планува, само че няма по какъв начин да се предотврати в периодите, в които може да се реагира сега. Още от през вчерашния ден всички регионални шефове направиха срещи на координационните си щабове, с цел да се приготвят за това, което се случи тази нощ и сутринта, сподели още министър председателят.

Разбирам желанието на всички хора нещата да се решат бързо, само че това значи наличните екипи да имат задоволително време, с цел да отстранят всички стотици повреди по електрозахранването. Ситуацията е тежка съвсем в цялата страна, изключително в Североизточна България. Да се изтеглят закъсали ТИР-ове, хора, коли.  Над 100 индивида са били освободени от снежни клопки с помощта на другите институции. Продължават да се чистят пътищата, само че в някой области е по-трудно поради дъжда от снег и вятъра. В Шумен, Силистра, Разград ще продължи да бъде тежко в идващите часове. Няма по какъв начин да се реагира по едно и също време. Няма по какъв начин да се оправят жиците поради риск за живота на техниците ”, добави Денков.

Той подсети, че преди два дни специалистите от Национален институт по метеорология и хидрология са предизвестили, че следва утежняване на времето и композиция от тежък, влажен сняг и ветрове.

Денков съобщи, че би трябвало шефовете на учебни заведения и РУО, с цел да се реши по какъв начин ще протече образователният развой в другите елементи на страната. 

На въпрос за какво жители стоят на студено и мрачно освен в София, само че и в цялата страна, Денков уточни: „ Трябва време. Екипите не могат по едно и също време да отстранен всички повреди. Трябва време, с цел да се отреагира на повредите. В момента събираме информация от цялата страна. Ток няма, тъй като са скъсани жиците. Трябва по - сериозна инвестиция ”, сподели той.

На въпрос за рецензиите на Делян Пеевски, министър-председателят съобщи: „ Не знам по какъв начин си показва Пеевски ролята на премиера. Призовавам го да излезе със снегорин и лопата, и да почисти снега ”, разясни той и акцентира, че работата на институциите е да обезпечи координацията на целия развой. Денков посочи, че водят диалози с регионалните шефове и най-големият им проблем е това, че не е „ спрял снегът и вятърът, и от това не могат да работят спешните екипи ”.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР