Денков, известен като Весо Брадата, живее на семейни начала с

...
Денков, известен като Весо Брадата, живее на семейни начала с
Коментари Харесай

Мартин Нотариуса искал 100 000 евро от Ивайла Бакалова, за да пуснат от ареста приятеля й

Денков, прочут като Весо Брадата, живее на фамилни начала с Ивайла Бакалова. През септември 2020 година той бе арестуван на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина при влизане в страната и обвинен за присъединяване в проведена незаконна група за рекет и изнудване, чиито ръководители са Ивайло и Александър Георгиеви (баща и син), известни като Пифа и Малкия Пиф.

След ареста Весо Брадата прекара над 9 месеца в следствения арест и бе освободен в деня, в който от Антикорупционния фонд разпространиха видео в обществените мрежи, от което излиза наяве, че от Ивайла Бакалова са поискани 100 000 евро за свободата му.

Мъжът, който се показва като медиатор в правосъдната система и желае на Ивайла Бакалова парите, е юрист Емил Писков - някогашен проверяващ служител на реда в ГДБОП и чиновник в " Икономическа и финансова сигурност " в ДАНС. Той предлага на бившата миска да спомага за изменяне на мярката за неотклонение на Денков. Към услугите на Писков Ивайла Бакалова е насочена именно Мартин Божанов-Нотариуса.

Божанов не отхвърля, че е влезнал в контакт с Бакалова и " в случай че вероятно съм предложил на някой, да го свържа с господин Писков, това е било, тъй като индивидът е търсил добър углавен юрист ".

От прикрит запис излиза наяве, че Божанов е чудесно осведомен освен със правосъдната система и по-специално със профилираното правосъдие, само че по този начин също и с детайлности от делото против Веселин Денков.

В диалога се чува, че Божанов споделя: " Всичко знам по това произвеждане, знам показанията на очевидци, всичко ми е ясно по него. Но има хора, които лежаха по две години и половина в ареста и твърдяха, че са почтени. Идеята е да забележим дали може да помогнем. Ако се лутате единствено, че той е доста почтен, а съдът е доста натиснат, тогава ще се въртите в този обаян кръг и той ще си стои вътре... "

Самата Ивайла Бакалова споделя, че до момента в който е водила диалог с него, се е убедила, че Нотариуса знае с детайлности какво се е случвало на делата, на които той въобще не е участвал. 

" Започнах да протоколирам неща, които ми споделят, за себе си. За да схващам това, което ми споделят. Защото то беше чудовищно ", изяснява някогашната " Мис България ".

В самият Мартин Божанов изяснява, че се занимава с комерсиална и консултантска активност.

" Консултирам голям брой юридически и физически лица по всевъзможни въпроси. От това по какъв начин да аранжират градината си или дома си, до това към кой вероятно юрист да се обърнеш и по този начин нататък. Поради огромния ми житейски опит, това, че познавам голям брой адвокати, е обикновено, в случай че някой показа с мен, че има някакъв проблем, по гражданско, комерсиално или наказателно дело, аз да го насоча към някой, вие несъмнено ще попитате какъв интерес имам? Интересът ми е следният. Ако този човек се съгласи, аз ще сключа контракт, като съветник с него, а юристът който ще препоръчам, ще работи с него напълно по делото ", обяснява Нотариуса, който е спряган и за асистент на някогашния следовател Петър Петров, прочут като Пепи Еврото.

Междувременно от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че до този миг няма арестуван за убийството на Мартин Божанов. Местопрестъплението остава отцепено от полицията.

Разследващи стартират втори оглед в региона на комплекса, в който мъжът беше погубен нощес. Една от водещите версии за убийството е имотните измами, за които има данни в прокуратурата, споделиха за Българска телеграфна агенция проверяващите.

Очаква се по-късно през днешния ден от прокуратурата да оповестят информация за случаите, при които двама съдии са подали тъжби за закани, отправени от Божанов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР