Дениъл Рикардо обяви по време на уикенда за Гран При

...
Дениъл Рикардо обяви по време на уикенда за Гран При
Коментари Харесай

Рикардо отрече да е подписвал договор да бъде резервен пилот догодина

Дениъл Рикардо разгласи по време на уикенда за Гран При на Япония пред две седмици, че няма да бъде на стартовата решетка във Формула 1 през 2023 година, откакто той и Макларън избраха да се разделят авансово.

Австралиецът е считан за любимец за едно от аварийните места следващата година, най-много това в Мерцедес. Между надпреварите в Япония и Съединени американски щати се появиха спекулации, че той към този момент е подписал със „ Сребърните стрели “, само че тези клюки бяха отречени от самия водач във вчерашния ден.
 Рикардо удостовери, че няма да се състезава във Формула 1 през 2023 година Рикардо удостовери, че няма да се състезава във Формула 1 през 2023 година
„ Не знам, не знам. За в този момент всичко това е клюки. Дали повеждам диалози? Да, само че за в този момент няма нищо подписано “, сподели австралиецът.

„ Няма да се отронвам изцяло от спорта, към момента ще съм в падока. Все още няма обезпечено място за 2024 година, с цел да си разреша изцяло да се откъсна от падока за една година “, добави още Рикардо.

Както е известно той и Макларън се разделя една година авансово, с цел да може мястото на австралиеца да бъде заето от неговия млад съотечественик Оскар Пиастри. След като бе оповестена раздялата сред двете страни в навечерието на Гран При на Белгия Рикардо бе обвързван с няколко места, в това число със завръщане в Алпин.
 Шефът на Макларън си остава почитател на Рикардо, макар раздялата с австралиеца Шефът на Макларън си остава почитател на Рикардо, макар раздялата с австралиеца
В последна сметка обаче той няма да се състезава следващата година, само че ще се опита да си обезпечи завръщане за 2024 година. Това обаче няма да е елементарно с оглед представянето на Рикардо през последните две години, в които единственото му мощно присъединяване в успеха в Италия предишния септември.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР