Ден след връчването на престижните награди Ехо класик“ Сценична треска“

...
Ден след връчването на престижните награди Ехо класик“ Сценична треска“
Коментари Харесай

Йордан Камджалов за будителите и наградите Ехо класик“



Ден след връчването на влиятелните награди „ Ехо класик “ „ Сценична тресчица “ се свърза с диригента Йордан Камджалов, който е в екипа, почетен с огромната премия.

Клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров, дружно с оркестъра на БНР, под диригенството на Камджалов получиха огромното самопризнание за записите си на концерти от Бела Барток и Виктор Бабин.

Наградите „ Ехо класик “ са едни от най-престижните международни музикални награди. Те биха могли да бъдат съпоставени с „ Оскарите “.

За Аглика Генова и Любен Димитров - това са, преди всичко персони, а тъкмо личностите в съвремието липсват доста. Хора с голям работен морал…

За премията: Много огромна победа за цяла България. Чисто български артикул, който да бъде качен на пиедистал и по върховете на международното изкуство. Такова огромно без значение интернационално самопризнание от интернационалните специалисти. Благодаря на целия екип и на всички хора от БНР, които ни подкрепяха. Всички!

Днешните будители би трябвало да разсънват в нас това, което е трябвало да разсънват будителите в хората през всички времена: това е блян към познание, обич, светлина, тъждество, съгласие, единство, схващане за уникалността ва всеки и на всичко, по рационален, по логичен, по-богат, по- благополучен, по-дълбок, по-висок по същински и по-здрав живот.
Чуйте какво показа Йордан Камджалов за своите сътрудници, за смисъла на премията и за празника на Будителите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР