Ден след оставката на социалния министър Бисер Петков - синдикатите

...
Ден след оставката на социалния министър Бисер Петков - синдикатите
Коментари Харесай

Първи коментари на синдикатите и майките за оставката на Бисер Петков

Ден след оставката на обществения министър Бисер Петков - синдикатите и майките от митингите с първи коментар. Синдикатите не виждат съответен мотив за промяната на Петков, а представители на майките на деца с увреждания желаеха той да бъде върнат на поста.

Вече втори ден няма повече детайлности да това за какво Бисер Петков беше освободен от поста на обществен министър от страна на държавното управление. Във вторник, когато ще се организира съдружен съвет се чака ГЕРБ и „ Обединени патриоти ” да обсъдят кой да бъде неговият заместител.

В събота синдикатите обявиха, че не е трябвало да има съответен мотив за оставката на Петков, защото той е на прохладен пост. Майките от „ Системата ни убива ” обявиха, че те упорстват той още веднъж да бъде върнат на поста, както стана и предишното лято по тяхно гледище.

„ На Бисер Петков беше комплициран на дузпата още предходната година. Това мен персонално не ме изненадва чак толкоз доста ”, сподели Димитър Манолов - президент на КТ „ Подкрепа ".

„ Когато се уволнява министър причина постоянно ще се откри. И мотив ще се откри, въпреки че в този момент не виждаме съответен мотив. Сега се приказва за някакви натрупвания във времето ”, разяснява още той.

„ Това е удар върху децата и хората с увреждания. Настояваме Бисер Петков да бъде върнат на поста ”, уточни Вера Иванова – майка на дете с увреждания.

„ Правителството си има свое лично виждане. Надявам се, че индивидът, който ще поеме тази позиция ще работи добре с нас. Тази сфера е тежка. Хората, които работят в нея се нуждаят от повече поддръжка, тъй като изключително в София са най-трудните случаи ”, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Работодателите от Асоциацията на индустриалния капитал в България обявиха, че ще създадат коментар за оставката на Бисер Петков едвам откакто стане ясно името на неговия заместител.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР