Ден след като Русия обвини Украйна в опит да убие

...
Ден след като Русия обвини Украйна в опит да убие
Коментари Харесай

Експлозии в Киев, Запорожие и Одеса. Русия обвини Украйна за нова атака с дрон

Ден откакто Русия упрекна Украйна в опит да убие съветския президент, детонации отекнаха в Киев. Няма данни за жертви.

През последните дни Киев осъмва с писък на сирени и съветски ракетни удари. От началото на месеца това е третото нахлуване против украинската столица.

Тази нощ Русия нападна и в централна част на Украйна - в Запорожие и на юг - в Одеса.

В Русия, офанзива с дрон е провокирала пожар в петролна рафинерия край пристанището в Новорисийск на Черно море. Губернаторът на региона заяви, че пожарът към този момент е локализиран. Няма, обаче, информация за вредите.

Това е следващата офанзива с дрон, за която Москва упреква Киев. Вчера петролно хранилище се възпламени покрай Кримския мост. Москва твърди също, че е свалила два дрона, ориентирани към резиденцията на Путин, и упрекна Украйна в опит за терористичен акт. Киев отхвърли да има нещо общо със случилото се.

" Това може да се окаже алегоричен удар в сърцето на Москва, с цел да се покаже, че никоя част от Европейска Русия не е застрахована от офанзива ", счита Самюел Бендет, анализатор от Центъра за американска сигурност.

Заради офанзивите, няколко области в Русия към този момент анулираха парадите за 9 май. В Москва хората одобряват със смесени усеща информациите за офанзиви с дронове.

Руските управляващи предизвестиха, че ще отговорят на нападенията. В Киев не изключват офанзивите с дронове да се трансфорат предлог за огромен терористичен удар на Русия на украинска територия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР