Ден, след като председателят на Европейската комисия Урсула фон дер

...
Ден, след като председателят на Европейската комисия Урсула фон дер
Коментари Харесай

Мария Габриел: Стартъпите са движещата сила



Ден, откакто ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен произнесе своята годишна тирада за положението на Съюза пред Европейския парламент в Стасбург.

Тя сложи акцент върху възобновяване на Европа от рецесията с ковид . Върху това, което би трябвало да се направи за трайно възобновяване, осигуряващо изгоди за всички.

Сред задачите беше упоменато и софтуерното водачество . Знаем какъв брой огромна е ролята на стартъп фирмите в този развой.

Мария Габриел беше отличена по време на 7-ото издание на една от най-мащабните конференции за нови технологии “Стартъп Оле “ в Испания, като политик с най-хубаво световно влияние в поддръжка на стартъпите.

Защо е толкоз значимо да бъдат подкрепяни започващите компании и какво още може да направи в тази посока Европейски Съюз?



Темата разяснява от Брйксел в “Нашият ден “ еврокомисарят Мария Габриел


“Наградата е самопризнание за обща работа, тъй като дружно с европейските стартъпи от няколко месеца имаме доста интензивна работа за това да предложим нова европейска политика в региона на нововъведенията.

За мен стартъпите са движещата мощ. Те са моторът за това да имаме стабилно възобновяване , което в това време да носи употребява във всички райони.

Днес в Европа имаме доста повече от стартъпи от Съединени американски щати, само че когато стигнем моментът, в който те имат потребност от финансиране, с цел да основават пазари, с цел да могат основават работни места и да порастват, тогава се усеща ясно какъв брой сериозно е положението.

За мен тази премия е тласък да продължим дружно със стартъпите. Ясно да идентифицираме провокациите и пречките пред тяхното развиване и дружно да предложим общ европейски метод, който да демонстрира метода.

На европейско равнище в четири, пет области ще бъдат подхванати ограничения. Това ще улесни метода, по който стартъпите основават съответни изгоди.

Моментът е основен, очевидци сме на нова вълна на нововъведения. Всички знаем до какъв брой доста стартъпи и огромни компании докара цифровата гражданска война.

Ставаме очевидци на така наречен четвърта вълна на нововъведения , която е по-различна. Носи решения на съответни проблеми. Тя е обвързвана със силата на Европа в региона на технологиите, науката и промишленостите.

Говорим за стартъпи и компании, които имат своя късмет за развиване в основни области – от енергетика до точно земеделие.

Трябва да признаем, че достъпът до финансиране, до пазари, нуждата да имаме гении във всяка една област в Европа, които да желаят да се развива в Европа, се трансформира в предизвикателство.

Тук идва и моята роля. За първи път комисар дава отговор и за нововъведенията, и за обучение . Това е мощ, която би трябвало да използваме, тъй като от ден на ден и повече нововъведенията не идват единствено от научните лаборатории.

Затова би трябвало да имаме доста ясна политика за поддръжка на образованието . Имаме потребност от повече младежи, които да разполагат с нужните умения.

За мен огромната мощ идва и посредством стратегия “Хоризонт Европа “, за първи път имаме цялостен трети дирек, отдаден на нововъведенията.

Чуйте Мария Габриел в звуковия файл.

Снимки: Piхabay,
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР