Ден след ареста на издирвания за убийството в Цалапица Рангел

...
Ден след ареста на издирвания за убийството в Цалапица Рангел
Коментари Харесай

Адвокатът на майката на Митко: Делото на близнаците утре не трябва да тръгва!

Ден след ареста на търсения за убийството в Цалапица Рангел Бизюрев, юрист Антоанета Николова, която пази майката на убития Митко, изрично счита, че делото на двамата близнаци в петък не би трябвало да започва, тъй като не са ясни още показанията на Бизюрев и неговата версия.
Прочетете още
„ Вчерашната вест за залавянето на Рангел Бизюрев бе една извънредно дълго чакана добра вест за моята доверителка Атанаска Бакалова. Очакваме способените органи на Кралство Дания да подхващат бързи дейности по осъществяване на Европейската заповед за арест и той да бъде върнат на българските управляващи. Щекотливият проблем е утрешното дело на двамата близнаците Динкови. Както знаем, до сегашния миг Рангел беше притеглен задочно като обвинен и показанията на двамата братя, които се сменяха, неведнъж сочиха Рангел за единствен причинител и по този начин се снабдиха с обвиняване за укривателство. Аз персонално смятам, че на следващия ден прокуратурата би трябвало да извърши всички вероятни процесуални дейности това дело да не тръгне, до момента в който не бъде разследвано убийството, тъй като то не е разследвано, откакто Рангел още не е разпитан и не е ясно той какво ще каже ”, съобщи Николова пред TrafficNews. 

По думите й не е ясна още версията на Рангел, която ще би трябвало бъде и тествана, тъй като съгласно нея по-късно може да се окаже, че близнаците не са укриватели, а съучастници. Това значи, че те би трябвало да получат друго обвиняване подсъдно на Окръжен съд и да се проверява от Окръжна прокуратура. 

„ Към този миг е преждевременно делото за персонално укривателство да тръгне. Личното укривателство не може да се преглежда като нещо настрана и без значение от убийството, тъй като понастоящем те са упрекнати, че са персонални укриватели на килъра.  До този миг позицията на Районна прокуратура беше, че има данни единствено за персонално укривателство и по тази причина те ще работят това дело и ще вкарат обвинителен акт, тъй като Рангел го няма. Да, само че в този момент той е задържан и ще бъде доведен в България, надяваме се всички това да стане напълно скоро и да имаме всички позиции, с цел да знаем онази нощ какво се е случило ", добави отбраната. 

Юристът описа, че е поискала нов следствен опит, само че прокуратурата към оня миг е  отказала. „ Все отново аз видях на репортажа на Тина Ивайлова , по какъв начин до пощата има три фигури, след което едната пада и остават две. Това значи, че казаното от братята би трябвало да бъде подложено на доста сериозна инспекция, тъй като участниците там не са двама, а в колата има още най-малко един, сподели още тя. ” 

 

Николова съобщи, че за нея тяхната версия издиша отвред и до в този момент има доказателства, че мястото на убийството не е това, което показват те. Затова тя смята, че би трябвало да се извърши този нов опит и няма съображение да бъде отхвърлен. „ В момента близнаците споделят, че Рангел е направил всичко, само че може да се окаже, че не е по този начин и по тази причина не трябва да се бърза с делото ”, безапелационна е адвокатката.

Припомняме, че съвещанието на двамата братя следва да бъде извършено на следващия ден, като преди този момент околните на Митко, ще стачкуват пред Съдебната Палата. Те също желаят делото да не статртира, до момента в който Рангел не опише и своята версия и не бъде върнат в България. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР