Скоро ще проличи дали Северна Македония ще иска да върви

...
Скоро ще проличи дали Северна Македония ще иска да върви
Коментари Харесай

Радев: Предстои трудна кампания, надявам се партиите да положат системни усилия

Скоро ще проличи дали Северна Македония ще желае да върви по пътя на Европа. Това сподели президентът Румен Радев. 
Прочетете още
" Днес е ден на респект към дребното останали български ветерани, взели участие във Втората международна война. Към хилядите взели участие и дали живота си за успеха над нацизма. Именно поради тяхната всеотдайност се откри пътят към днешната мирна и обединена Европа ", съобщи Радев. 

" Очаквам в идната акция за избори за Европейски парламент да чуем един изчерпателен спор за бъдещето на Европа. И дано всеки, който претендира да преставлява България в Европейския парламент да съобщи ясни позиции по какъв начин ще способства и за напредъка на целия Европейски Съюз, само че и за отбраната на нашите национални ползи във връзка с огромните тематики - предлагането за отпаданена на консенсуса при взимане на решение в региона на външната политика и разширението по мащабите и скоростта на преход към зелена стопанска система, по преустановяване на войната сред Русия и Украйна и възобновяване на Украйна ", изясни президентът. 

" Искам да прикани всички партии да положат систематични старания, знам, че това е сложна акция, само че дано тази за избори за народен парламент не заглушава и не измества изцяло дебата за бъдещето на Деня на Европа, тъй като това е извънредно значимо за България ", разяснява той. 

" По отношение на Северна Македония постоянно съм бил с открита позиция. Крайно време е, и то ще проличи доста скоро, дали новият президент и партията, която завоюва, ще проработят най-накрая за европейската вероятност на страната или ще поемат по друта посока. Винаги съм подкрепял европейската интеграция ", изясни президентът. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР