Ден преди подписването на договора за добросъседство между България и

...
Ден преди подписването на договора за добросъседство между България и
Коментари Харесай

Стотина души протестират в Скопие срещу договора с България

Ден преди подписването на контракта за добросъседство сред България и Македония най-новата националистическа организация в западната ни съседка провежда митинг против сключването му. Всенационалният македонски съвет „ Македониум ” се разгласи срещу „ продажбата на националните ползи на Македония “.

Стотина души със старите македонски флагове се насочиха към българското посолство в Скопие. Според тях договорът е „ изменничество на националните ползи на Македония “. Цялата столица е блокирана от цивилни и униформени служители на реда, а площадът пред постройката на държавното управление е затворен за генералната подготовка за честванията на Илинден.

В двора на църквата „ Свети Спас ” също е цялостно с полиция, която ще охранява събитието. Съвместните празнувания на Илинден са историческо събитие за двете страни. То беше контрактувано по време на визитата на македонския министър председател Зоран Заев в София.

Утре протестиращите ще внесат публично писмо до президента Георге Иванов, с което упорстват този контракт да не бъде подписан. Точно на 1 август обаче съглашението би трябвало да бъде подписано във Владата на Македония от двамата министър-председатели – Заев и Борисов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР