Ден преди крайния срок, 304 000 или над 90 %

...
Ден преди крайния срок, 304 000 или над 90 %
Коментари Харесай

Над 300 хил. фирми са подали данъчните си декларации

Ден преди крайния период, 304 000 или над 90 % от компаниите, плащащи корпоративен налог, към този момент са оповестили приходите си пред Национална агенция за приходите. Едноличните търговци, в това число плащащи патентен налог и земеделските стопани, избрали да се таксуват като еднолични търговци, които към този момент са подали заявления за приходите, надвишават 71 100, уточняат от приходната организация.

От Национална агенция за приходите припомнят, че срокът за обявление и внасяне на налога и окончателните обществени и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи активност като едноличен търговец, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, е 30 юни. До края на юни, дружно с годишната си данъчна декларация, те би трябвало да подадат и декларация образец  № 6 с общия размер на дължимите  за миналата година осигурителни вноски.

30 юни е и срокът, в който компаниите заявяват и заплащат корпоративен налог /чл. 92 и 93 от Закона за корпоративното подоходно облагане/, налог върху разноските, налог върху приходите на бюджетните предприятия, налог върху приходите от помощни и спомагателни действия по смисъла на Закона за хазарта, както и налог върху активността от опериране на кораби.

Подаването на данъчните и осигурителни заявления и документи, както и заплащането към бюджета, се правят онлайн, посредством портала за е-услуги:, с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите за физически лица или дипломиран електронен автограф (КЕП).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР