Ден преди да бъде изслушан от съда на окръг Колумбия

...
Ден преди да бъде изслушан от съда на окръг Колумбия
Коментари Харесай

Тръмп се явява пред съда, нахвърли се срещу разследващите

Ден преди да бъде изслушан от съда на окръг Колумбия по следващите обвинявания против него, някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се нахвърли против магистратите, водили следствието на щурма на Капитолия. В обществените мрежи, Тръмп написа, че „ невижданият “ обвинителен акт демонстрира " корупцията, абсурда и неуспеха " на Щатите по време на президентството на Джо Байдън. Тръмп е упрекнат, че с дейностите си на 6 януари се е опитал да осуети загубата си на президентските избори през 2020 година

Тогавашният вицепрезидент Майк Пенс спря опитите на Тръмп да остане на власт след загубата и играе основна роля в обвинителния акт. Задълженията на Пенс са били да взе участие в церемониална работа в Капитолия и да удостовери резултатите.

Конституцията е напълно ясна във връзка с ролята на вицепрезидента при преброяването на гласовете на гласоподавателите. По създание в нея се споделя, че вицепрезидентът ръководи взаимно съвещание на Конгреса, на което се отварят и преброяват удостоверените от щатите гласове на гласоподавателите. И без значение от обвиняването, желая американският народ да знае, че нямах право да анулирам изборите и че в този ден президентът Тръмп ме помоли да го слага над Конституцията. Но аз избрах закона и постоянно ще го направя. И в действителност имам вяра, че всеки, който слага себе си над Конституцията, в никакъв случай не би трябвало да бъде президент на Съединените щати, съобщи Майк Пенс, някогашен вицепрезидент на Съединени американски щати

Тръмп би трябвало да се яви в съда в четвъртък, а ограниченията за сигурност в столицата са драконовски. След като напусна Белия дом, републиканецът е посещавал Вашингтон единствено един път. Срещу него към този момент има заведени други две каузи за закононарушения в други щати, само че съгласно анализаторите последните обвинявания са най-сериозни.

Мерките за сигурност във Вашингтон са засилени преди плануваното за през днешния ден явяване в съда на Доналд Тръмп. Бившият американски президент ще застане пред арбитър, с цел да му бъде повдигнато обвиняване в скрит план за анулация на резултатите от изборите през 2020 година. Засега Тръмп продължава да е водещият кандидат за президентската номинация на републиканците за изборите следващата година.

Бившият вицепрезидент Майк Пенс, който също взе участие в конкуренцията, е едно от главните имена в обвинителния акт против Доналд Тръмп за събитията, довели до щурмуването на Капитолия на 6-и януари 2021 година.

" Независимо от обвиняването, желая американският народ да знае, че нямах право да анулирам изборите. И тогава в този ден президентът Тръмп изиска да го слага над конституцията. Но аз избрах Конституцията и постоянно ще го върша. Наистина имам вяра, че всеки, който се слага над конституцията, в никакъв случай не би трябвало да бъде президент на Съединените щати ", уточни Майк Пенс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР