Ден на траур в Русия - в Москва. Днес четиримата

...
Ден на траур в Русия - в Москва. Днес четиримата
Коментари Харесай

Русия скърби за жертвите на атентата в Москва

Ден на печал в Русия - в Москва. Днес четиримата арестувани бяха отведени за разпит в Следствения комитет. Джихадистката формация " Ислямска страна " пое отговорност за офанзивата. Москва, обаче, продължава да не изключва и отговорността на Украйна. Агенция, публикувано от " Ислямска страна ", в което се вижда по какъв начин нейни бойци стрелят по хората в залата. Засега от съветска страна няма коментар.



С покрити лица и белезници - четирима мъже, за които се оповестява, че са обвинени като директните причинители на нападението в " Крокус Сити Хол " бяха отведени в съветския Следствен Комитет за разпит. Руските служби за сигурност арестуваха 11 души по обвиняване в съпричастност към офанзивата, лишила живота на минимум 137 души в концертната зала в Красногорск край Москва.



Агенция " Ройтерс " удостовери достоверността на публикуваното от " Ислямска страна " видео, в което се вижда по какъв начин въоръжени с огнестрелни оръжия и ножове мъже атакуват хора в " Крокус Сити Хол ". Терористичната формация твърди, че видеото е снимано от нейни бойци.

Според " Ройтерс " в записа, който е дълъг към минута и половина, шарката на стените и пода съответствува с тази от други видеа от залата. Съвпадение има и с цвета на дрехата на един от мъжете, за които от групировката показват, че е измежду причинителите.



, а вместо това загатна, че в офанзивата има украинска диря. Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Путин, че се пробва да стовари виновността върху Украйна.

" Методите им постоянно са едни и същи. Виждали сме го и преди - разрушени здания, стрелби и детонации и постоянно търсят някой различен да упрекват. Докараха тук, на украинска земя, стотици хиляди техни терористи да се бият с нас и не ги интересува какво се случва в личната им страна. Вчера Путин мълча 24 часа, с цел да мисли по какъв начин да свърже офанзивата с Украйна ", акцентира Володимир Зеленски - президент на Украйна.



Всички знамена в страната бяха спуснати на половина. Стотици хора и през днешния ден оставяха цветя пред концертната зала. Спасителните интервенции са прекъснати, продължава само разчистването на отломките. Над 100 души остават в болница - част от тях в сериозно положение.

" Не съм спала цяла нощ, гледах новините, четях какво става, беше ужасно. Огромна болежка е за нас! "

" Не имаме вяра, че сме в сигурност. Имало е предизвестия за терористични офанзиви. Защо не бяха предпазени хората авансово? "

От Кремъл разпространиха фрагменти, на които съветският президент Путин пали свещ в памет на починалите.



Ако бъде потвъдено, че " Ислямска страна " стои зад атентата в Русия, то това ще бъде най-смъртоносното нахлуване на джихадистката формация на европейска територия. На 13 ноември 2015г. при координирано нахлуване в зала " Батаклан ", " Стад дьо Франс " и заведения в центъра на Париж починаха 130 души, а над 350 бяха ранени.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР