Ден на траур в община Белица в памет на лекарите,

...
Ден на траур в община Белица в памет на лекарите,
Коментари Харесай

Белица потъна в скръб, съседи ридаят за погубения лекарски род ВИДЕО

Ден на печал в община Белица в памет на лекарите, които изгубиха борбата с COVID-19. Хората отдават респект към докторите Муса и Емил Вакльови, предава Нова тв.

Синът умря единствено пет дни, откакто татко му не съумя да се пребори с заболяването. Съпругата на доктор Вакльов е здравна сестра и също е инфектирана. Тя остава под лекарско наблюдаване в "Пирогов ".

Двамата лекари Муса и Емил Вакльови са се грижили дълги години за здравето на хората в община Белица.

„ Това бяха лекари, които даваха всичко за пациентите. Никога нямаше отвод, когато ги повикат. Д-р Муса Вакльов 36 години не е взел нито един ден отпуск. 4600 пациенти имахме”, сподели в предаването „ Здравей, България” някогашната здравна сестра на доктор Муса Вакльов.

„ Те си отидоха след почтено изживян живот. Ние от общината ще бъдем признателни и ще ги запомним с това, че бяха отдали живота си напълно на медицината”, разяснява пациент на двамата умряли медици.

„ Това е огромна загуба за цялата общественост. Те с изключение на, че бяха лекари, бяха и общественици, водачи. Бяха общински съветници. Даже доктор Емил Вакльов беше част и от последния общински съвет. Ще извършвам завета на доктор Муса Вакльов да бъда оптимално предан и потребен на хората”, съобщи кметът на Белица Радослав Ревански.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР