Ден на траур е обявен в Царево в памет на

...
Ден на траур е обявен в Царево в памет на
Коментари Харесай

Ден на траур в Царево в памет на жертвите от потопа


Ден на печал е разгласен в Царево в памет на жертвите от водното злополучие. До момента са доказани 2 жертви. Има информация и за още 3-ма души в неопределеност.

В знак на съпричастност в Бургас и Приморско са анулирани честванията за 6 септември.

„ Снощи морето изхвърли на брега мъж, който всеки миг чакаме да бъде разпознат. Все още се търсят две дами ”, сподели кметът на Царево Георги Лапчев.

Спасители претърсват целия залив. Градоначалникът се надява търсените да се окажат живи и здрави, макар че прогнозите не са оптимистични. Международен катер и катер на „ Гранична полиция ” ще се включат в издирването.

След потопа остава в действие бедственото състояние по Южното Черноморие. Невижданите по количество превалявания в региона потопиха курортите на юг от Бургас. Най-сериозно потърпевши са Царево, къмпингите Нестинарка и Арапя, Лозенец, Ахтопол, Варвара и странджанското село Кости, където паднаха рекорсните над 320 литра на квадратен метър.

Оттичането на реките в посока към морето продължава, по тази причина предизвестието за разливи остава, само че ситуацията последователно се възстановява. Днес стартира и разчистването на потърпевшите региони. Щетите са за милиони. Има отнесени мостове и разрушени пътища.

Армията също се включва да оказва помощ. Доброволци от цялата страна идват в помощ на засегнатите от водното злополучие. Властите приканиха доброволците да не порявяват самодейност, а първо да минават през спешния щаб, с цел да бъдат насочвани към най-критичните региони. Има и предизвестие през идващите най-малко 48 часа да не се влиза в морето, както и водата от чешмите да не се употребява за пиянство.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР