Ден 25 от Коледните пости. Вчера направих Супа от червена

...
Ден 25 от Коледните пости. Вчера направих Супа от червена
Коментари Харесай

Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 25

Ден 25 от Коледните пости. Вчера направих Супа от алена леща с мароканската фалшификация Рас ел ханут, тъй като се прибрах относително късно и ми трябваше нещо, което, до момента в който заври, да е готово. Този тип белена леща е тъкмо това. Ако желаете да има съвършен цвят и текстура, може да не добавяте магданоз. При варене алената леща губи кондензиран цвят, само че в случай че желаете да има подобен, прибавете и моркови.



Червената леща е източник на белтъчини. В нея се съдържа доста желязо, което я прави добър избор за бременни, деца, хора, които имат потребност от укрепване на имунната система, превъзмогване на възприятието за отмалялост и изнемощялост. Фосфорът, магнезият и калият в нея пък оказват помощ на верния метаболизъм и укрепват нервната система.

Рас ел ханут е най-емблематичната фалшификация на Мароко. В превод от арабски значи „ глава на магазина “, т.е. най-важната фалшификация в магазина. Рас ел ханут съставлява най-хубавата композиция, която може да забърка притежателят на магазина за подправки от стоката, с която разполага. Невероятният мирис и усет на тази мароканска фалшификация се получава от умелото комбиниране на сладки, горчиви и люти нотки.

Крем чорба с алена леща и Рас ел ханут
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР