Демонстративната надпревара Diriyah Cup се намира в разгара си, след

...
Демонстративната надпревара Diriyah Cup се намира в разгара си, след
Коментари Харесай

Първият сериозен тест след контузията не е взет: Медведев върза геврек на Зверев в Дирия

Демонстративната конкуренция Diriyah Cup се намира в разгара си, откакто в утринната част от днешния ден се изиграха осминафиналите в надпреварата, по време на които станахме очевидци на завръщането в игра на Александър Зверев, който се възстановяваше от скъсани връзки на глезена в последната половин година. Германецът обаче макар неналичието на игрова процедура в месеците от Ролан Гарос, когато се контузи, насам сподели добра физическа форма и в два супертайбрек сета надви над Доминик Тийм в повтаряне на финала от US Open 2020.

По този метод международният номер 12 продължи напред по пътя към премията от 1 милион $ в арабския град, но още на четвъртфиналите го очакваше повече от съществено тестване в лицето на Даниил Медведев, с който все още в съперничеството им личат 12 публични срещи, а салдото на успехите е 6:6. Това се оказа и отличен тест за Саша, който опита да се надиграва от дъното на корта с носителя на един " мейджър " трофей и на няколко пъти подсети за представянето си отпреди контузията, но моментната форма и класата на руснака имаха прекомерно огромно влияние върху срещата и той победи с успеха - 6:0... Бившата първа ракета на света с този си триумф към този момент е полуфиналист в шампионата и на крачка от финала ще се изправи против Стан Вавринка.

Олимпийският златен медалист на старта на дуела зае позиция надалеч зад главната линия и опитваше придава спомагателна експанзия на ретурите си, търсейки бърза развръзка, което даде резултат и той доближи брейкбол. В този миг обаче сервисът на международния номер 7 проработи на присъщото си високо равнище, като Медведев отрази шанса пред съперника и на собствен ред си обезпечи подобен, който осъществя посредством извънреден форхенд уинър в придвижване.

Впоследствие събитията съвсем се повториха, откакто германецът разполагаше с точка за рибрейк, но изпрати удара си в мрежата, до момента в който броени минути по-късно още веднъж се пречупи на лично подаване и разликата в интерес на някогашния Шлем първенец набъбна до 5:0. При това състояние международният номер 12 сервираше за оставане в частта, само че вниманието беше приковано от срутване на земята на московчанина, който даже се възползва от правото си за медицински таймаут, като интервенцията образно даде претенции от Медведев резултат и той " върза геврек " на немеца.

Във втората част серията на международния номер 7 се усили до седем следващи гейма на сметката му, преди олимпийският златен медалист да стартира да миксира в играта си с чести излизания на мрежата, с което като се изключи че се разписа в резултата, а и поведе с пробив - 3:1. Постепенно обаче интензивността в дейностите на германеца поизчезна, до момента в който постоянно високото ниво на някогашната първа ракета на света се отрази върху протичащото се и паритетът скоропостижно беше възобновен. От този миг нататък Медведев напълно си служеше с самодейността на корта в арабския град, като въпреки и Саша да завоюва още един път началния си удар, то десетият гейм се оказа решителен, откакто носителят на един " мейджър " трофей извлече максимума от грешките на съперника и се поздрави с крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР