Демонстранти в Ливан издигнаха барикади и паркираха автомобили на ключови

...
Демонстранти в Ливан издигнаха барикади и паркираха автомобили на ключови
Коментари Харесай

Недоволството в Ливан не стихва за 12-и пореден ден

Демонстранти в Ливан издигнаха барикади и паркираха коли на основни пътища в страната през днешния ден. Протестът им е против корупцията и желаят радикална смяна на политическата система на страна, съобщи Агенция Франс Прес.

Отхвърляйки апелите на водачите на Ливан, протестиращите се пробват да задържат антиправителствените акции за 12-и следващ ден с блокади, в това число на главната автомагистрала, която свързва южната със северната част на страната.

Исканията им са за повече независимост, по-добри услуги и завършек на корупцията и завършек на политическите правила пo набожен симптом, съобщи БНР.

Недоволството в Ливан не стихва за 12-и следващ ден (Снимки)
Безпрецедентната готовност бе провокирана от предложение за налог върху мобилни приложения за известия и диалози като „ УотсАп “ и „ Вайбър “ на 17 октомври, само че бързо прерасна в неодобрение от ръководещия хайлайф.

Недоволството в Ливан не стихва за 12-и следващ ден (Снимки)
Армията и организациите за сигурност съгласуваха през уикенда боен проект за почистване на пътните блокади, само че тези старания бяха посрещнати със опозиция от стачкуващите.

В южния град Сидон бойци влязоха в конфликт с протестиращи през днешния ден сутринта, най-малко трима души са ранени. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР