Демократите в американския Конгрес са внесли за разглеждане законопроект, според

...
Демократите в американския Конгрес са внесли за разглеждане законопроект, според
Коментари Харесай

Демократите искат със закон САЩ да не ползват първи ядрено оръжие при конфликт

Демократите в американския Конгрес са внесли за разглеждане законопроект, съгласно който Съединени американски щати няма да употребяват първи нуклеарно оръжие в хода на военни спорове, съобщи БГНЕС.
В текста на законопроекта се споделя, че " концепцията за нуклеарно въздържане би трябвало да бъде единствената причина за съществуването на нуклеарен боеприпас, а този законопроект ще понижи вероятността от неточности, ще помогне да се резервира моралното и дипломатическо водачество на Съединени американски щати в света ".
" Новата политика на Съединени американски щати ще се състои в това, че те няма първи да употребяват нуклеарно оръжие ", се споделя в изказване на сенатор Елизабет Уорън и конгресмена Адам Смит. " Нашата сегашна нуклеарна тактика освен е остаряла, в този момент тя е рискова ", акцентират демократите в публикуваното изказване.
Вестник The Washington Post счита, че този законопроект ще получи поддръжката на следената от демократите Камара на представителите, само че най-вероятно няма да получи задоволително гласове в Сената, където болшинството е в ръцете на републиканците. Изданието също по този начин отбелязва, че президентът Доналд Тръмп ще се възползва от правото си на несъгласие, в случай че законопроектът мине в Сената.
Инициативата на американските законодатели получи поддръжката от страна на редица неправителствени организации във Вашингтон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР