Демократите поемат контрола над Конгреса, докато републиканците запазват мнозинство в

...
Демократите поемат контрола над Конгреса, докато републиканците запазват мнозинство в
Коментари Харесай

Демократите поемат контрол над Конгреса в САЩ

Демократите поемат контрола над Конгреса, до момента в който републиканците резервират болшинство в Сената, сочат предварителните данни от изборите в Съединени американски щати. Резултатите разрешават и на двете страни да оповестяват частична победа, заяви БНР.

Демократите взеха контрола върху Камарата на представителите за пръв път от 8 години спорeд предварителните резултати от екзит пол, което може да значи сериозен крах в законодателната стратегия на президента Тръмп, само че републиканците съумяват да разширят своите позиции в Сената в решаващата нощ на изборите. Това значи, че републиканците резервират контрола над всички значими федерални правосъдни назначения, в това число номинациите за Върховния съд. Републиканците превзеха основни позиции в Сенатата с победа на Джош Хоули в Мисури, републиканецът Кевин Креймър в Северна Дакота и Майк Браун в Индиана.

Президентът Доналд Тръмп реагира позитивно на резултатите като написа в Туитър "Страхотен триумф довечера. Благодаря на всички!” Това, че демократите печелят позиции в Конгреса дава нова вяра на либералите, които желаят да проверяват и даже да предизвикат импийчмънт на президента.

Разпределението на силите в долната и горната камара на Конгреса ще стане ясно, когато завърши изборният ден в цялата страна. Калифорния, най-населеният щат в Съединени американски щати, към момента гласоподава.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР