Демократите от Конгреса, които провеждат разследване на импийчмънт срещу президента

...
Демократите от Конгреса, които провеждат разследване на импийчмънт срещу президента
Коментари Харесай

Заради Тръмп: Конгресът изпрати призовка на министъра на енергетиката на САЩ

Демократите от Конгреса, които организират следствие на импийчмънт против президента Доналд Тръмп за корист с власт, изпратиха призовка за министъра на енергетиката Рик Пери. Призовка от Комисията за разузнаване на Камарата желае до 18 октомври Пери да съобщи документи, свързани с връзките му с Украйна, показва БГНЕС.
Демократите в Конгреса проверяват дали Тръмп е задържал военна помощ за Украйна в подмяна на следствие на евентуалния му противник на президентските избори през 2020 година Джо Байдън. Белият дом разгласява стенограмата на телефонен диалог от 25 юли сред Тръмп и украинския президент Владимир Зеленски, в който Тръмп желае Зеленски да " прегледа " Байдън, като прави това в наличието на персоналния си юрист Рудолф Джулиани и основния прокурор Уилям Бар. Тръмп отхвърли да е направил нещо неправилно, а Белият дом съобщи, че няма да сътрудничи на следствието за импийчмънт.
" Наскоро публичните отчети повдигнаха въпроси по отношение на ролята, която бихте играли в предаването или усилването на острото обръщение на президента до украинския президент. Тези отчети също повдигнаха обилни въпроси по отношение на вашите старания да притиснете украинските чиновници да трансформират управническата конструкция на украинската държавна енергийна компания, с цел да се възползват лица, участващи в устрема на Рудолф Джулиани, с цел да накарат украинските чиновници да се намесят в нашите избори през 2020 година ", се споделя в писмото на комисията до Пери.
Комисията отбелязва обявата в пресата, в която се твърди, че Пери е настоял Тръмп да се обади на Зеленски и че министърът на енергетиката е участвал на встъпването в служба на Зеленски през май 2019 година вместо вицепрезидента Майк Пенс.
Междувременно съдът в Съединени американски щати освободи под гаранция от 1 милион $ имигрантите от някогашния Съюз на съветските социалистически републики Лев Парнас и Игор Фруман, упрекнати в нарушение на законите за финансиране на изборни акции. Следващото дело е планувано за 17 октомври, а процесът ще се организира в съд в Ню Йорк. Депозитът от 1 милион $ би трябвало да бъде заплатен и от двамата обвинени. Докато тази сума не бъде платена, Парнас и Фурман ще останат в ареста.
По-рано The Wall Street Journal заяви, че Лев Парнас и Игор Фруман са помагали на Рудолф Джулиани - юрист на американския президент, да проверява някогашния вицепрезидент Джо Байдън. В сряда вечерта те бяха задържани.
Според обвиняването Лев Парнас и Игор Фруман, които сега са жители на Съединени американски щати, са спонсорирали с комерсиална цел претенденти за разнообразни определени длъжности с парите на предприемач от Русия. Съгласно следствието, роденият в Украйна Парнас, роденият в Беларус Фруман, украинецът Андрей Кукушкин и американецът Дейвид Коррия, са влезнали в интрига с " чужденец-1 ", за който в документа се споделя, че е " съветски жител и бизнесмен ". Целта на конспирацията била да получи средства от този предприемач, с цел да спонсорира предизборни акции на федерално и щатско равнище, с цел да " придобие въздействие върху претендентите... за продобиване на бъдещи търговски планове ". Тези дейности били извършени от юни 2018 година до април 2019 година.
Обвиняемите ще дават отговор за нарушение на разпоредбите за финансиране на акциите, защото привличането на задгранични средства за тези цели е неразрешено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР