Демократична България Пловдив с коментар за Бюджет 2022 на града

...
Демократична България Пловдив с коментар за Бюджет 2022 на града
Коментари Харесай

Демократична България Пловдив: В Бюджет 2022 липсват желание за реформи на общинските служители

" Демократична България " Пловдив с коментар за Бюджет 2022 на града под тепетата. 

" Бюджетът е главният инструмент за общинска политика и е индикативен за това, което кметът и администрацията възнамеряват за града ни.

По всичко наподобява, че в Бюджет 2022 липсват предпочитание за промени и оптимизации на общинските чиновници и успеваемост на обществените разноски. От плана прозира общинско ръководство, което е наясно, че повече няма да ръководи града, и отхвърля да мисли дълготрайно. Това е бюджет на една отиваща си администрация.

Приходите в бюджета са повече от миналата година, само че за жалост не можем да отдадем това на умното ръководство на Общината. Приходите допълнително идват от нараснала държавна дотация и евакуиране на нови заеми за спортна инфраструктура, която следва да се осъществя току преди локалните избори следващата година. Бюджетът е огромен, само че не визионерски. Вместо с множеството запаси, с които разполага общината, да създадем действителни стъпки по проблемите на града, се продължава инерцията от предходните години. Не се виждат смислени и смели решения против презастрояването, за чистотата на въздуха, за облекчение на трафика.

Общината за поредна година отхвърля да намерения за развиването на вторични градски центрове в регионите. Продължава да се спъва растежа на обособения регион с незадоволително средства за местни политики.

В третата управническа година на не са изпълнени даже и минимална част от предизборните му обещания, поради които пловдивчани му се довериха. Напротив, виждаме сериозен спад и утежняване на ситуацията по тематики като екология, строителство, развиване на зелена система.

Поради тези структурни и фундаментални недостатъци на Бюджет 2022, ППГОС на Демократична България ще гласоподава срещу бюджета ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР