“Демократична България иска незабавното отсраняване на служебния министър на енергетиката

...
“Демократична България иска незабавното отсраняване на служебния министър на енергетиката
Коментари Харесай

Демократична България иска енергийният министър да бъде отстранен незабавно - Политика

“Демократична България ” желае незабавното отсраняване на служебния министър на енергетиката Росен Христов.

Поводът е цялостният неуспех в ръководството на газовата рецесия, опита България още веднъж да се сложи според от “Газпром ” и режима на Путин, посредством възобновяване на договарянията и отхвърли на към този момент контрактуваните 6 танкера с полутечен газ.

В изявление, оповестено в “Капитал ”, Росен Христов следното: “Има политическо решение в Русия " Газпром " да не работи с нас ”.

“Демократична България ” постоянно е твърдяла, че неизпълнението от страна на “Газпром ” на контракта за доставка на газ за България е политически стимулирано. Непрекъснато акцентираме обстоятелството, че “Газпром ” е геополитическо оръжие на Путин, с което се пробва да шантажира Европа поради позицията й за войната в Украйна. Поведението на служебното държавно управление и в частност на енергийния министър е оскърбление за България. То опонира на националния интерес и още един път демонстрира зависимостите на служебния кабинет от Русия. Резултатът от опитите да бъде върнат “Газпром ” в листата с снабдители на газ ще върне България в орбитата на Путин и неговата зона на въздействие в миг, в който страната ни би трябвало да бъде още по-силен и безапелационен бранител на евроатлантическите полезности, стимулират се от Демократична България. 

“Демократична България ” продължава да упорства държавното управление незабавно да създаде проект за компенсиране на семействата и бизнеса, като строго се таргетират съгласно степента на претърпени директни вреди за бизнеса и явен аршин за енергийна беднотия за семействата. Да се основат ясни тласъци за прекосяване към различен тип гориво, там където е допустимо, за в допълнение понижаване на зависимостта ни от природния газ, упорстват още от Демократична България. 

И допълват, че служебното държавно управление би трябвало да се концентрира върху незабавно довеждане докрай на газовата връзка с Гърция, тъй като " е длъжно в името на българските жители да предприеме дейности по действителна диверсификация на газовите доставки и подсигуряване на наближаващия отоплителен сезон ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР