Демократична България“ (ДБ) настоява за оставката на общински съветник в

...
Демократична България“ (ДБ) настоява за оставката на общински съветник в
Коментари Харесай

Искат оставката на Борислав Иванов от Столичния общински съвет

„ Демократична България “ (ДБ) упорства за оставката на общински консултант в Столичния общински съвет (СОС) от групата на „ Патриоти за София “ поради хулигански прояви в постройката на Столична община, оповестява на фейсбук страницата си групата на Демократична България в СОС.

Зам.-председателят на СОС и ръководител на комисията по публичен ред и сигурност Борислав Иванов е направил дейности, които са в цялостно несъгласие с отговорността му като общински консултант и част от управлението на СОС и Столична община.

Ние, съветниците от групата на Демократична България, настояваме за незабавното му премахване от заеманите от него управителни постове и призоваваме всички политически групи да се опълчват на тази неприемлива хулиганска демонстрация. Приканваме самия Борислав Иванов да си подаде оставката като общински консултант, защото осъщественото от него е срам за общинския съвет и е в прорез с мандата, даден му от софиянци, като техен представител в Столична община, показват от Демократична България.

Извършеното от него - влизане като маскиран нарушител, навлизане в кабинета на кмета, незаконно навлизане в компютрите на Столична община, събаряне на знамето на Украйна от фасадата на постройката, сложено там с решение на СОС, е толкоз неуместно, че провокира подозрения за неговото психологично положение и опция да извършва отговорностите си, за които е определен, означават от Демократична България.

За тях това е и следващ образец по какъв метод партия “Възраждане ” схваща присъединяване си в политическия и публичен живот на София и България. " А точно - да генерира непрекъснати кавги, които в съответния случай излизат освен отвън рамките на положителния звук, а съставляват бойкот на устоите на локалното самоуправление. И с цел да бъде още по-абсурдна обстановката, имаме случай, когато ръководител на комисията по публичен ред и сигурност прави хулигански прояви в постройката на Столичната община " , показват от Демократична България.

Групата на Демократична България още през днешния ден ще внесе публично искане за отстраняването на Борислав Иванов от постовете на зам.-председател на Общинския съвет, ръководител на комисията по публичен ред и сигурност и зам.- ръководител на комисията по устройство на територията, архитектурата и жилищната политика, както и сигнал до Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за осъществените от него противоправни дейности в постройката на Столичната община.

Ние се обръщаме към “Патриоти за София ” да одобряват решение за отстраняването му от тяхната политическа група.

Ние, Демократична България, призоваваме групата на ГЕРБ да премисли дали софиянци са им дали доверие да ръководят столицата в коалиция с политици, които нямат обикновено почитание към правовия ред и които за на ниска цена трупане на известност са подготвени да разрушават основите на цивилизованото общество и страна, пишат още от Демократична България.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев също излезе с поцизия. От нея излиза наяве, че е внесъл отчет с искане за оставката на Борислав Иванов като заместник-председател на съвета и като ръководител на комисията по публичен ред и сигурност.

" Освен ръководител на Столичния общински съвет аз съм правист и академични учител по право. Намирам за неприемливо държанието от през вчерашния ден и през днешния ден на зам.-председателя на общинския съвет Борислав Иванов, който неотдавна съобщи желанието си за присъединение към Политическа партия “Възраждане ”. Затова към този момент внесох отчет с искане за оставката му като заместник-председател на съвета и като ръководител на комисията по публичен ред и сигурност. Правото стои над всички нас и всяко посягане върху него не може и няма да остане без глоба, най-малко до момента в който това зависи от мен "

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР