Демократичен Тайван е едно от най-развитите кътчета на планетата. Брутният вътрешен

...
Демократичен Тайван е едно от най-развитите кътчета на планетата. Брутният вътрешен
Коментари Харесай

Китай заплаши САЩ: Ще платите непоносима цена заради Тайван

Демократичен Тайван е едно от най-развитите кътчета на планетата. 

Брутният вътрешен артикул на човек е към 6-7 пъти по-висок от този в управлявания от Китайската комунистическа партия Китай.

Затова е обяснимо нежеланието на 23-те милиона жители на острова да излязат от орбитата на геополитическия Запад и да се причислят към Китай. 

Съединени американски щати са изложени на риск да платят " непоносима цена " поради дейностите си по отношение на Тайван. Това предизвести Ван И, държавен консултант и китайски външен министър, в изявление за държавни медии, съобщи " Ройтерс ".

Китай претендира демократично управлявания Тайван като своя лична територия и през последните две години ускори военния и дипломатическия напън, с цел да отстоява своите искания за суверенитет, разпалвайки яд в Тайпе и безпокойствие във Вашингтон.

Чрез " насърчаването на силите за " самостоятелност на Тайван " Съединени американски щати " освен слагат Тайван в извънредно рискова обстановка, само че и излагат Съединени американски щати на непоносима цена ", настоя Ван.

Тайван се обрисува като основен фактор в обтегнатите връзки сред Китай и Съединените щати, най-важният интернационален покровител и снабдител на оръжия на острова макар неналичието на публични дипломатически връзки.

Тайван споделя, че е самостоятелна страна и се заклева да пази своята независимост и народна власт. Китай постоянно разказва острова като най-чувствителния въпрос в своите връзки със Съединените щати.

" Тайван няма различен път напред с изключение на обединяването с континента ", сподели Уанг.

Въпреки че Съединените щати признават единствено един Китай, те са задължени по закон да дават на Тайван средства за отбрана и от дълго време следват политика на " стратегическа неизясненост " по отношение на това дали ще се намесят военно, с цел да защитят Тайван при положение на китайско нахлуване..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР