Демократи от разследваща комисия в Конгреса съобщиха, че фирми, свързани

...
Демократи от разследваща комисия в Конгреса съобщиха, че фирми, свързани
Коментари Харесай

Разследване: Фирми на Тръмп са получили 7,8 млн. долара чуждестранни плащания

Демократи от проверяваща комисия в Конгреса оповестиха, че компании, свързани с някогашния американски президент Доналд Тръмп, са получили най-малко 7,8 милиона $ задгранични заплащания от 20 страни по време на неговия четиригодишен мандат в Белия дом, оповестява.

Конгресмени от комисията по контрол в Камарата на представителите обявиха, че тези суми, отразени в отчет от 156 страници, евентуално съставляват единствено дребна част от общата сума на задграничните заплащания, получени от Тръмп и неговото семейство през интервала 2017-2021 година

Държави като Китай, Саудитска Арабия, Турция, Демократична република Конго и Малайзия са упоменати като тези, които са плащали за престои в жилища и хотели, принадлежащи на Тръмп. Докладът отбелязва, че тези заплащания са съотносими с вземането на външнополитически решения.

От предизборния щаб на Тръмп към момента не са дали мнения по въпроса. Президентът не се отхвърли от своите бизнес ползи, което провокира следствие за спорове на ползи и нарушавания на конституционната уговорка по отношение на възнагражденията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР