Делян Пеевски ще бъде номиниран и предложен за председател на

...
Делян Пеевски ще бъде номиниран и предложен за председател на
Коментари Харесай

Само във Фрог: Доган сменя Карадайъ с Пеевски като председател на ДПС?

Делян Пеевски ще бъде номиниран и препоръчан за ръководител на Движение за права и свободи на идната национална конференция, която се чака да се организира напролет на 2020 година. Тази вест ни заяви един от нашите сътрудници в Кърджали.
Вижте цялата информация от Кърджали:

Eдна вест се разнесе със светкавична експедитивност измежду актива на Движение за права и свободи в Кърджали, а и освен там. Заговори се, че е спусната секретна инструкция от най-отгоре, да почне опипване на почвата измежду актива и електората на Движение за права и свободи за готовността на възможна промяна на Мустафа Карадайъ, който по този начин и не съумя да се укрепи и потвърди като ръководител на придвижването.

И в полза на истината това си е обективната истина. Факт е, че в последните две години, обичайните гласоподаватели на Движение за права и свободи всеобщо си разясниха, че Местан " в пъти " е бил по огромен престиж от Карадайъ. И разумно, това се усещаше на всички предизборни мероприятия. А и най значимото, Доган беше почнал да се ангажира с рутинна изборна селекция, която в другите партии беше ангажимент на заместител ръководители. И всичко това беше симптом, че в самия Център на Централата се е оформил един вакуум, който в случай че не се укрепи скоро, може да се разнесе като заразна болест по области и общини.

И, вездесъщия прозря, че или персонално би трябвало да обуе ботушите, или би трябвало да постави на председателския пост няКОЙ, неоспорим и не предстоящ на рецензии, насмешки измежду актива и електората.

Не e за подценяване един доста тъничък и значим миг в народопсихологията на класическия електорат на Движение за права и свободи - етническия турчин от провинцията. Той мъчно ще одобри различен водач, с изключение на великия Доган!!! Всеки различен, дръзнал да стане ръководител (макар и посочен персонално от Сокола) ще има своите недостатъци: дали е от севера или юга, дали е етнически турчин или помак, дали е шиит или.... и така нататък

И по този начин, стигаме до през днешния ден, понеделник, когато един локален престиж и правилен на Централата се " изпусна " да каже на други двама шокиращата вест! А точно! На идните локални, общински и регионални отчетно-изборни събрания да наблюдават доста деликатно за готовността на хората и актива за една такава промяна в управлението на придвижването. А е реалност, че един нов ръководител бъде ли признат от Кърджалийския район на Движение за права и свободи - останалото е единствено условност!

И това в случай че не е вест!!! Само времето ще покаже.

Метин Мехмед
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР