Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС: Искаме от премиера

...
Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС: Искаме от премиера
Коментари Харесай

Делян Пеевски пак размаха пръст: МС и премиерът да си разберат мястото и да се отчитат

Делян Пеевски, ръководител на ПГ на Движение за права и свободи: Искаме от премиера и Министерски съвет цялостна информация за свършеното по цели, времената на работа " на мрачно " завършиха. Хората ще ги правят оценка всекидневно

Депутатът и ръководител на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски желае от премиера и Министерски съвет информация за свършеното по цели, като по този начин декларира, че желае да реализира оптималната гласност и бистрота за работата на министър-председателя и Министерски съвет по значимите за страната тематики, както и да реализира отговорност пред обществото. Това оповестяват през днешния ден от пресцентъра на Движение за права и свободи, като разгласяват и подобен първи доклад, който е дал Министерски съвет.

От канцеларията на Министерски съвет очевидно са дали отговор да настояването на Делян Пеевски да се регистрира работата на държавното управление по целта " влизане на България в Шенген ", като от Министерски съвет прецизно за изброили направените визити, срещи, двустранни диалози. Интересното е, че отговорът не е в границите на процедурата по парламентарен надзор, а настояването и даването на доклад очевидно минава през пресцентъра на Движението за права и свободи и ПГ на Движение за права и свободи в 49-то Народно заседание. На уеб страницата на Народното събрание не се открива въпрос, заложен нито от Делян Пеевски, нито от различен депутат на Движение за права и свободи по тематиката обаче.

Пеевски декларира и че след публикуването на отговора на Министерски съвет чака оценката на хората за свършеното до тук.

Въпреки това Делян Пеевски декларира, че публикуването на тези доклади, които му дава Денков и кабинета, е в осъществяване на конституционните разпореждания за надзор върху работата на държавното управление от страна на Народното събрание и ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи се ангажира с това. Пеевски даже декларира, че " времената на работа на мрачно " завършиха.

" Държим министър председателят и воденият от него Министерски съвет да схванат ясното място на изпълнителната власт в парламентарната република, това че дължат доклад за работата си и че тази отчетност се случва посредством и пред Народното събрание . "

Пеевски се заканва и че ще осведоми хората за това какво се случва, с цел да могат да дадат своята оценка и това ще е моделът, по който ще се работи и отсега нататък. От премиера и държавното управление чакаме да бъдат съответни на тези условия, се цитират думи в прессъобщението.

Днес получихме отговор от премиера на изисканата писмена информация за дейностите на държавното управление във връзка с осъществяването на най-важния приоритет пред страната - приемането на България в Шенгенското пространство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР