Делян Добрев направо ридае пред камерите. Още малко, ще разплаче

...
Делян Добрев направо ридае пред камерите. Още малко, ще разплаче
Коментари Харесай

Моралните оставки, сълзите на Делян и народното море от любов

Делян Добрев напряко ридае пред камерите. Още малко, ще разплаче и нас. Толкова му е мъчително, че напуща Народното събрание, но няма по какъв начин - честен човек е… Мама купила това, мама купила това, а той горкият, живее в нейно жилище и й заплаща наем. И е толкоз разчувствуван, че не усеща по какъв начин си се обърква в обясненията.
Наемът бил 1200 лв., тъй като в случай че е 600, това означавало, че е под пазарните цени и е аморално и неоправдателно. Само че приятелят му министър Горанов твърди противоположното, че е морално да живееш без да плащаш даже, тъй като жилището е на кума ти. И КПКОНПИ удостовери този морал. И Цветанов твърди, че по-ниската цена от пазарната е законно деяние. Добрев, Деляне, готви се преди да приказваш пред камери. Да си угрижен и насълзен не те прави безапелационен.

Спас Гърневски ползва друга тактичност – постоянно в офанзива. „ Апартаментгейт “ бил апогея на проекта „ Решетников “. Любимият му израз тези дни е „ пълзящ прелом “ и го разнася от студио в студио като цветарка. Добре, - вика Спас, - че Борисов е задал висок стандарт в битката с корупцията и вдигнал високо летвата. И в този момент гербаджиите не смеели даже семки да си купят на данъчна оценка. Хипербола, несъмнено, нали е стихотворец с китара… Гърневски, дрън-дрън два акомпанимента, ах комунягите, дран-дрън още два акомпанимента... С такива части някои кариера направиха. И като стана дума за семки, все си мисля, че някои от обвинените ще се престрашат и ще си купят няколко пликчета, че то без семки защо ти е диван със златоткана дамаска и тайлетна паница " Версаче "? Което в действителност е истикият проблем. Присъствието на сходни екземпляри в политиката и властта. Гърневски не прави добра услуга на Борисов с речника и патоса на политкомисар – наследник, червен – все едно, тъй като връща полемиката до равнището на 50-те години и Априлския пленум. И медиите с подоба реторика не му вършат добра услуга.

В общественото пространство се разгарят пристрастености, само че се пропущат значими неща.

Оставката в сегашната обстановка не е плод на морал, а опит за изплъзване. Човек с морал не прави нещата, поради които се постановат оставки, а в други страни - следствия и правосъдни процеси. Нашите големци стават морални, когато ги заловен. Нали помните оня съвет на майката към дъщерята в деня на сватбата: „ И чадо, на шаблон да те заловен, няма да признаваш! “ В холивудските филми когато брачният партньор се върне ненадейно и свари жена си с друга, тя декларира на мига: „ Мили, не е това, което си мислиш. Мога да ти обясня… “.

Холивудската актриса Фелисити Хофман (героиня в „ Отчаяни съпруги “) съобщи във връзка правосъдния развой против нея, че е платила, с цел да подсигурява приема на щерка си в влиятелен университет: „ Предадох щерка си. Дълбоко скърбя “. Бе явно, че се разкайва и страда поради постъпката си.

Ще чуем ли в миналото сходни думи от наш политик? Ще доживеем ли да забележим, че някой претърпява катарзис? Че заплаща цената за наглостта и алчността си? Вместо това Цветанов показва същинско дисоциативно разстройство на идентичността: не е честен да остане в Народното събрание, само че е честен да командва в партията. И скочи против Фандъкова, която изрази противоречие с сходно държание.

„ Осветените “ ни пробутват тезата: дано първо съответните институции и органи да се произнесат. Така било редно. Не, беше редно да не вършите свинщини. Сега „ призовавате “ тези, които сте назначили с презумпцията, че ще ви потрябват един ден да ви ревизират. Денят пристигна и очаквате те да се отблагодарят като „ изперат “ имиджа ви.

Не споделят обаче, за какво откакто Борисов е вдигнал летвата и наложил висок стандарт, за какво те минават изпод или заобикалят, подсмивайки се зад тила му. Много от тях даже употребяват името му за персонални облаги, покупко-продажби и рекет. Когато стане напечено, незабавно викат Гърневски или Тома Биков с „ пълзящия прелом “. Не, бе, хора, просто ви лъсна задника.

Не е правилно и изказванието, че „ набедените “ непринудено подавали оставка. Било честен акта. Морален акт е да не си в лайната на корупцията. Оказал си се там по лично предпочитание. Напускането е по насила. От Борисов, от условия, които не знаем, а най-много от боязън да не „ светнат “ в нови разкрития. Борисов сигурно е гневен, тъй като случайници, оказали се в политиката, с помощта на него, в този момент разрушават построената от него цитадела ГЕРБ. Винаги е рисково да се довериш на хора ез равнище. За тях политиката е като вълшебната лампа на Аладин - потъркаш я, излиза джинът и ти извършва прищявките. Кеф. Тези видове са уверени, че им се поставя всичко – от пачките и къщите, до медийното обслужване. Защото са специфични, умни, хитри и справедливо заемат високи постове. Нарцисизъм от най-примитивен тип.

За тях са светлото настояще и бъдеще, а за останалите - кочина. Дори българинът няма да търпи това до безспир.

Няколко думи за жертвите. В сегашната обстановка се следят два типа: подправени и същински. Фалшивите са разбогателите нахалници, които били незаслужено набедени от вътрешни врагове, съветски ползи, олигарси, американски служби, Българска социалистическа партия, соросоиди, президента, Лозан Панов, олигарси и прочие Истината е, че в случай че въпреки всичко са жертви, са такива на своята лакомия и дивотия. Защото са неприятно възпитани, носят кофти гени и отхвърлят да се цивилизоват.

Истинските жертви са гласоподавателите, съпартийците им и всички, които понасят следствията от тяхното детско наличие в политиката. Отнася се за ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи – изключително Движение за права и свободи, - патриоти и тям сходни. Прав е Любомир Левчев – бездарието е фашизъм. Затова преследват всеки, който им го каже.

Лошата вест е, че нито Борисов може да ги избави, нито Бузлуджа с петолъчката, нито потурите и калпаците по празници, тяхната прокуратура, техните секрети служби и техните свински медии. Хленченията и заканите, че ще съдят всички, които петнят просто боязън. Подмокрили са се. Добро име не са имали в никакъв случай, по тази причина няма по какъв начин да бъде опетнено. Но ги чака отмъщение. Интуитивно усещат това.

Добрата новина… Има и такава. Наближават избори. Да отидат при протестиращите, насилените и ограбени възрастни хора по селата, получаващите мизерни заплати и пенсии и да им обяснят по какъв начин с пот на челото са изкарали милионите си. И хората като ги схванат - да се прегърнат като братя. Ще е същинско потапяне в националната обич. Цяло море от обич.

Борис Петков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР